Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Isparta’da Çoban Karavanı Projesi Tamamlandı

Isparta’da Çoban Karavanı Projesi Tamamlandı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen ve Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yararlanıcısı olduğu 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen Sürü Merada Çoban Karavanda Projesi’nin tamamlandığı duyuruldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Isparta’da Çoban Karavanı Projesi Tamamlandı
KAYNAK: İHA

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen ve Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yararlanıcısı olduğu 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen Sürü Merada Çoban Karavanda Projesi’nin tamamlandığı duyuruldu. Bu proje, Isparta kırsalında hayvancılıkla geçimini sağlayan çobanların yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedefliyor. Proje kapsamında 15 çiftçiye çoban karavanı sağlandı.

Isparta’da Küçükbaş Hayvan Varlığı

Isparta Valisi Aydın Baruş, törende yaptığı konuşmada, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2023 verilerine göre Isparta’da 260 bin koyun ve 170 bin keçi olmak üzere toplamda 430 bin küçükbaş hayvan varlığı olduğunu belirtti. Vali Baruş, Anadolu kültür mirasına sahip çıkmak, Yörük kültürünün devamını sağlamak, gıda arz talep dengesini korumak ve sürdürülebilir hayvancılığın temini için çobanların refah seviyesini artırmak adına çeşitli projelerin hazırlandığını ifade etti.

Kırsal Göçün Azaltılması Hedefleniyor

Vali Baruş, projenin özellikle mera ve yaylaya çıkan yetiştiriciler için önemli olduğunu belirtti. Proje ile çoban ailelerinin evlerindeki konforu mera ve yaylalarda da sağlayabileceğini, yayla hayvancılığında yaşam standartlarının iyileştirilmesi ile yaylada küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin daha rahat ve sevilerek yapılan bir iş haline geleceğini ifade etti.

Dereceye Girenlere Ödül Verildi

Kırkım şenliği, halk oyunları ekiplerinin gösterisi ile devam etti. En güzel kuzu yarışması ve koyun kırkım yarışması ile devam eden şenlikte, dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Ardından Belceğiz merasının açılışı yapılarak koyun ve kuzular meraya salındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin Toroslar'da mahkemeden satılık 100 m² 2+1 daire

Mersin Toroslar'da mahkemeden satılık 100 m² 2+1 daire