Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Bakanlığın listesinde! Cinsel gücü artırıcı yasaklı ilaç bulundu!

Bakanlığın listesinde! Cinsel gücü artırıcı yasaklı ilaç bulundu!

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan gıda ürünlerinin listesini paylaştı. 17 üründe cinsel güç artırıcı ilaç etken maddeleri tespit edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakanlığın listesinde! Cinsel gücü artırıcı yasaklı ilaç bulundu!
KAYNAK: Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim 2024'te yaptığı açıklamada taklit ve tağşiş yapılan gıda ürünlerinin listesini paylaştı. Çikolata, meyve suyu, bal ve bonbon şeker gibi 17 farklı üründe cinsel güç artırıcı ilaç etken maddelerinin tespit edildiği bildirildi.

Yasaklı Maddeler: Sildenafil ve Tadalafil

Açıklamada yer alan bilgilere göre, 17 üründe tespit edilen maddelerden en dikkat çekeni Sildenafil ve Tadalafil oldu. Bu maddeler, genellikle iktidarsızlık ve cinsel fonksiyon bozukluklarının tedavisinde doktor kontrolünde kullanılan reçeteli ilaçların etken maddeleri arasında yer alıyor. Ancak bu maddelerin gıda ürünlerinde kullanılması yasak ve insan sağlığı üzerinde ciddi riskler taşıyor.

Sağlık Açısından Büyük Tehlike

Bu tür yasaklı maddelerin gıdalara eklenmesi, özellikle yüksek dozda alınması durumunda önemli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Uzmanlar, Sildenafil ve Tadalafil maddelerinin kontrolsüz tüketilmesinin baş ağrısı, baş dönmesi ve görme bulanıklığı gibi yan etkilere sebep olabileceğini belirtiyor. Ayrıca, bu maddeler ciddi sağlık problemlerine, hatta inme ve ölüme neden olabilecek kadar tehlikeli olabilir.

Tehlikeli Ürünler Büyükşehirlerde Üretiliyor

Başta İstanbul, İzmir, Antalya ve Bursa gibi büyükşehirlerdeki firmalarda üretilen bu ürünler arasında bitkisel karışımlı çikolata, ginsengli bonbon şeker, enerji içecekleri ve çeşitli macunlar yer alıyor. Bu ürünlerin içinde yer alan yasaklı maddeler, tüketicileri tehlikeli sonuçlarla karşı karşıya bırakabiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TOKİ'den 47 ilde büyük satış! 151 konut ve 218 iş yeri satılacak

TOKİ'den 47 ilde büyük satış! 151 konut ve 218 iş yeri satılacak