Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suudi Arabistan'daki Süper Kupa krizi için ilk açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suudi Arabistan'daki Süper Kupa krizi için ilk açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Kupa finali öncesinde Suudi Arabistan ile yaşanan Atatürk krizi hakkında ilk kez konuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suudi Arabistan'daki Süper Kupa krizi için ilk açıklama!
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri Töreni'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa finalinin Atatürk posterlerine izin verilmemesi sonrasında iptal edilmesine değinen Erdoğan konuyla ilgili ilk kez konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dün gece yaşanan hadiselerden duyduğumuz üzüntüyü burada vurgulamak istiyorum. Biz Türk sporunun tartışmalarla değil, başarılarla gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Sporun gündelik siyasetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza faydası yoktur. Muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz. Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir. Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir. Daha düne kadar 'Siz Atatürk'ün askeri değil itlerisiniz' diyenlerle el ele kol kola yürüyenlerin bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Türkiye'nin ve Türk milletinin onurunu, haysiyetini, şerefini nasıl savunduğumuzu CHP bilmese de tüm dünya çok iyi biliyor. Ülkemizin itibarını nasıl koruduğumuzu muhalefet bilmese de tüm insanlık biliyor. Dünkü olayın mecrasından çıkarılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa hangi adım atılması gerekiyorsa yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz. Dünkü hadiselerden dolayı futbolseverlere ve spor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm spor camiasının fair play ruhuna samimiyetle sahip çıkmalarını bekliyorum.' dedi.

Yerel seçimler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada ayrıca, '31 Mart, İstanbul'u aslına rücu ettirmek için çok önemli. Ayasofya'yı biz açtık, ama onu koruyacak olanlar elbette gençlerimizdir' şeklinde konuştu.

Necip Fazıl Ödülleri

Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri ile Türkiye'nin değerlerine sahip çıktıklarına dikkat çekerek, 'Zincirleri beraber kırdık. Ayasofya'yı asli kimliğine kavuşturduk' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde şok artış! 2024 MTV oranları Resmi Gazete'de

2024 Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde şok artış! 2024 MTV oranları Resmi Gazete'de