Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Teğmenlerin Kılıçlı Yemin Soruşturmasında Flaş Gelişme

Teğmenlerin Kılıçlı Yemin Soruşturmasında Flaş Gelişme

Kara Harp Okulu mezuniyetinde "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganı atan teğmenlere ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Teğmenlerin Kılıçlı Yemin Soruşturmasında Flaş Gelişme
KAYNAK: Haber Merkezi

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda gerçekleştirilen Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde, genç teğmenlerin "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganı atarak Subaylık Andı içmelerinin ardından başlatılan soruşturma devam ediyor.

İfadesi Alınan Teğmenlerin Sayısı 50'yi Aştı

Mezuniyet töreninin ardından başlayan soruşturmada, ifadesi alınan teğmenlerin sayısı 50'yi aştı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim Doktrin Komutanlığı’nda (EDOK) kurulan bir heyet, sınıf okullarındaki teğmenlerin ifadesini almaya devam ediyor. Başında bir tuğgeneralin bulunduğu disiplin soruşturma heyetinin, törene katılan tüm teğmenlerin ifadesini almayı hedeflediği öğrenildi. Güvenlik kaynaklarına göre, bazı teğmenlerin ifadesi “tanık” sıfatıyla alınıyor.

Soruşturmanın Arka Planı: Teğmenler Hedef Alındı

30 Ağustos günü gerçekleşen mezuniyet töreni, törene katılan teğmenlerin Subaylık Andı içmesinin ardından "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganlarıyla gündeme geldi. Mezuniyet töreninin bu bölümünde, dönem birincisi Teğmen Ebru Eroğlu'nun öncülüğünde ant içen genç subaylar, Cumhuriyet’in laik ve demokratik yapısına olan bağlılıklarını vurgulayan ifadeler kullandı. Teğmenler, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için kılıçlarını daima hazır tutacaklarına dair yemin ettiler.

Teğmenlerin Kılıçlı Yemin Soruşturmasında Flaş Gelişme

Ne Olmuştu?

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde, yeni mezun olan genç teğmenler, kılıçlarını çekerek Subaylık Andı içmiş ve "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganları atmıştı. Törenin ardından AKP çevresinden gelen sert tepkiler üzerine teğmenler hakkında önce tahkikat, ardından da disiplin soruşturması başlatıldı.

Mezuniyet töreninde yaşanan olaylardan sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçenlerde mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmaların hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mehmet Şimşek: "Enflasyonu Düşüreceğiz Kararlıyız"

Mehmet Şimşek: "Enflasyonu Düşüreceğiz Kararlıyız"