Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem ‘Amaç Türkiye’yi Kıbrıs’tan çıkartmak!’

‘Amaç Türkiye’yi Kıbrıs’tan çıkartmak!’

Antalya Diplomasi Forumu sonrasında Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Doğu Akdeniz, Türkiye ile ilişkiler ve Rum yönetiminin tavırlarıyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Amaç Türkiye’yi Kıbrıs’tan çıkartmak!’

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) Müzesi'ni ziyaretle başlayan etkinlikte Cumhurbaşkanı Tatar'a AGC Başkanı Mevlüt Yeni eşlik etti. Başkan Yeni, Cumhurbaşkanı Tatar'a çeşitli devlet adamlarının ikonlaşmış fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdirirken, Tatar'ın en çok ilgisini çeken fotoğraflar Bülent Ecevit ve Süleyman Demirel'in görselleri oldu. AGC Başkanı Yeni, Tatar'a makamında kahve ikramında bulunurken Denizli'den getirilmiş olan ve özel yapım bir kılıç hediye edildi.

‘TÜRKİYE 40 MİL, YUNANİSTAN 800 MİL UZAKLIKTADIR!’

    Ziyaret sonrasında basına dikkat çeken açıklamalarda bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar şu ifadeleri kullandı:

    "Pandemi koşullarına rağmen ekonomik kalkınma hareketliliğini hızlandırıyoruz. Geleceğe umutla bakıyoruz. Ben Cumhurbaşkanı olduktan sonra Türkiye ile kardeşlik duygularının pekiştirildiği, iki halk arasındaki samimiyeti daha da artırarak halklarımıza doğru mesajı vermeye çalışıyoruz. Doğu Akdeniz'de fevkalade önemli durumlar yaşanmaktadır. Doğu Akdeniz'de, Mavi Vatan'da, hem denizlerimizde hem de hava sahamızda hem Türkiye'mizin hem de KKTC'nin güvenliği için aramızdaki işbirliğini eskiden daha iyi sürdürmek zorundayız. 

    Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş'tan beri 50 yıldır Kıbrıs'ta federal temelli bir anlaşma yapılmak üzere çaba gösterildi. Ancak bugün görüldü ki, Rumların Kıbrıs'ta Türklerle birlikte eşitlik temelinde bir ortaklık geliştirme niyetleri yok. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin tam desteğini almış durumdayız. Artık Kıbrıs'ta iki ayrı egemen, bağımsız devletin işbirliğiyle yaşayabileceği vizyonuna sahibiz, bu yeni siyasettir.


    Antalya ziyaretimizde Türkiye'nin esas geliştiricisi olarak bu kentin olduğunu gördük. Kıbrıs'tan baktığımızda Antalya'yı görebiliriz, Antalyalılar bizi görebilir. 45 dakikalık uçak mesafesinde bulunuyoruz. Anamur'dan Kıbrıs'a su taşıdık. Anında Türkiye'de olan Kıbrıs'ta duyuluyor. Türkiye, Kıbrıs adasına 40 mil uzaklıktadır. Ancak Yunanistan 800 mil uzaklıktadır, Avrupa'nın çeşitli devletleri ise 2 bin mil uzaklıkta. Bizim Türkiye ile bağlarımızın kopartılmasına asla müsade etmeyeceğiz. Artık Antalya'ya yatırım yapan neredeyse tüm turizmciler Kıbrıs'a da yatırım yapıyor."

‘KIBRIS’I DA TÜRKİYE’Yİ DE SAVUNUYORUM’

    KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Türkiye'nin geçtiğimiz aylarda yapılan Kıbrıs seçimlerine müdahale ettiği yönündeki iddialarını da değerlendiren Tatar şöyle devam etti:

    "Kendisi yneilmeyi halen hazmedebilmiş değil. Her seçimde olduğu gibi belki bu seçimde de spekülasyonlar yapılmıştır ancak bizim seçimlerimiz demokratik bir ortamda tamamlanmıştır. Biz bir zihniyeti temsil ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarlarıyla aynı yolda hareket ediyoruz. Verdiğimiz mesajlarla halkımızın çoğunluğunun desteğini aldık. Bu kişilerin hazmedemedikleri şey, federal devlet anlayışınınn terk edilip bağımsız ve egemen bir KKTC vizyonunu ortaya koymamızdır. Esas oyananan oyunun amacı, Kıbrıs'tan Türkiye'yi çıkarmaktır. Bana 'Tatar Ankara'nın papağanıdır' gibi sözler söylüyorlar. Ben Kıbrıs Türk halkının güvenliğini korurken Türkiye'nin de çıkarlarını savunuyorum."

    Özgür Cem BOYNUEĞRİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Antalyalılar bir çıkış olduğunu gösterdi!’

‘Antalyalılar bir çıkış olduğunu gösterdi!’