Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel İsrailli organ ticareti ağı Adana'da deşifre oldu

İsrailli organ ticareti ağı Adana'da deşifre oldu

Adana'da polisin sahte pasaportlar üzerinden başlattığı soruşturmada, Türkiye, İsrail ve Suriye üçgenindeki organ ticareti ağı ortaya çıkarıldı. Bir böbrek 10 bin dolar! İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İsrailli organ ticareti ağı Adana'da deşifre oldu
KAYNAK: İHA

Adana'da, polisin sahte pasaportlar üzerinden başlattığı incelemenin sonucunda, Türkiye, İsrail ve Suriye arasında organ ticareti yapıldığı ortaya çıktı. Adana İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, sağlık turizmi kapsamında İsrail’den Türkiye’ye gelen 7 kişinin pasaportlarında sahtecilik tespit etti. Yapılan araştırmalar sonucunda, sahte pasaportların Suriye uyruklu Zakarya Mohamad Z. ve Abdurrahman S. adına düzenlendiği belirlendi.

Sahte Pasaportlarla Organ Nakli Planı

Ekipler, Suriye uyruklu 2 kişinin böbreklerini satmak için anlaştığını ve organ nakli işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için sahte pasaportlar kullanıldığını tespit etti. Nakil işlemleri için İsrailli alıcılar Einat Abu M. ve Samir Abu S. ile anlaşıldı. Bu süreçte, organ nakli için Adana'da faaliyet gösteren sağlık turizm acentesi yetkilileri de yer aldı.

İddianameden Detaylar

Polisin düzenlediği operasyonda yakalanan sanıklar arasında Ahmed K., Fatma Ö., Mehmet Akif U., Abmad Abu M., Einat Abu M., Mahdi Abu S., Samir Abu S., Abdurrahman S. ve Zakarya Mohamad Z. yer alıyor. Savcı, bu sanıklar hakkında 'organ ticareti yapmak veya aracılık etmek' suçundan iddianame hazırlayarak, 9'ar yıla kadar hapis cezası talep etti. İddianamede, böbreklerini satmak için anlaştıkları belirtilen Suriyelilerin ifadelerine de yer verildi.

Sanıklar Organ Ticareti Ağını anlatttı

İddianamede yer alan ifadelere göre, Suriyeli Abdurrahman S. ve Zakarya Mohamad Z., böbreklerini 10 bin dolara satmak için sosyal medyada buldukları bir gruptan Mahdi Abu S. ve Mohamad Abu M. ile irtibata geçtiklerini belirtti. Böbrek hastası kız kardeşi için organ satın alan Mohamad Abu M., bu süreçte sahte pasaportlar ve para transferleri hakkında bilgiler verdi.

Adana 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianameye göre, sanıkların haklarındaki suçlamaları kabul etmedikleri belirtildi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TFF Açıkladı: Fenerbahçe Galatasaray Derbi Maçı Ne Zaman?

TFF Açıkladı: Fenerbahçe Galatasaray Derbi Maçı Ne Zaman?