Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Uzmanlar açıkladı! Emekli maaşı zam farkı hesaplarda bekleniyor

Uzmanlar açıkladı! Emekli maaşı zam farkı hesaplarda bekleniyor

Milyonlarca emekli, maaş farkı ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Bağ-Kur ve SGK emekli maaşı Ocak 2024'te %49,25 arttı, en düşük emekli maaşı ise 10 bin TL oldu. Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, yüzde 11.68’lik zam farkının Şubat'ın ilk haftasında ödeneceğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uzmanlar açıkladı! Emekli maaşı zam farkı hesaplarda bekleniyor

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren Resmi Gazete'de yayımlanacak ek zam kararıyla ilgili gelişmeler merak konusu oldu. Bağ-Kur ve SGK emekli maaşı, Ocak 2024 için %49,25 artırıldı. Emekli maaş farkının ne zaman yatırılacağı da merak edilen konular arasında. Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ilgili yasanın Meclis sürecini tamamladığını ve Cumhurbaşkanı'nın imzasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanacağını belirtti. Yılmaz, ödemelerin Şubat ayının ilk haftasında gerçekleşeceğini tahmin ettiğini ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın da bu konuda beyanatları bulunduğunu ifade etti.

paraa-5

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram da ek zamların Meclis'te yasalaştığını hatırlatarak, bugün itibarıyla hesaplara yatacağını söyledi. Ayrıca, Ocak ayında maaş zam farklarını alamayan emeklilerin, Şubat ayında %49,25'lik zamı ve alamadıkları %11,68'lik zam farkını alacaklarını belirtti. Bayram, ek ödemelerin Şubat ayı itibarıyla yapılacağını ve ilave ödemelerin maaş dönemi beklemeden yatırılacağını vurguladı.

Bayram ayrıca, zamlı kök maaşları 10 bin TL'nin altında kalan emeklilerin maaşlarının 10 bin TL'ye tamamlandığını ifade etti. Ancak, kök maaşlar ile en düşük emekli maaşı arasında bir düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, kök maaşların en düşük emekli maaşına eşitlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin yollarında karda mahsur kalanları jandarma kurtardı

Mersin yollarında karda mahsur kalanları jandarma kurtardı