Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi FLAŞ GELİŞME İŞ BANKASI'NDAN

FLAŞ GELİŞME İŞ BANKASI'NDAN

Türkiye İş Bankası Grubu, mevcut iştiraklerini daha etkin bir şekilde yönetmek amacıyla bankanın tamamına sahip olduğu yeni bir şirket çatısı altında birleştirecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
FLAŞ GELİŞME İŞ BANKASI'NDAN

KAMER DURDU / AKDENİZ GERÇEK

İş Bankası'nın duyurusuna göre, dünya genelinde ve Türkiye'de hızla değişen koşullara daha etkili bir şekilde yanıt verebilmek adına, daha odaklı ve stratejik bir yönetim anlayışını benimseyerek yeni bir yapı oluşturulması planlanıyor. Bu adımın ayrıca iştirakler arasındaki işbirliğini artırmayı, iştiraklerin tam zamanlı ve dinamik bir biçimde yönetilmesini sağlamayı, iştirak portföyünde değer yaratmayı ve rekabetçi bir performans sergileyerek karlılığı artırmayı amaçladığı ifade ediliyor.

Kurulan yeni şirket ile İş Bankası, sadece bankacılık alanında değil, aynı zamanda iştirakleri aracılığıyla ekonominin farklı sektörlerine katkı sağlayan bir misyonla hareket ederek, stratejik yatırımlar yapmaya ve ülke ekonomisine destek vermeye devam edecek.

Bu yeni yapılanma ile birlikte iştirak portföyünün çeşitlendirilmesi ve optimize edilmesi hedefleniyor, böylece İş Bankası'nın öz kaynak getirisinin ve piyasa değerinin artırılmasına ek bir ivme kazandırılması planlanıyor.

Açıklamada, kolaylaştırılmış bir yöntem olan kısmi bölünme yoluyla gerçekleştirilecek olan bu yapılanma nedeniyle bankanın sermayesinde, finansal yapısında veya hissedarlık yapısında herhangi bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor. Yönetim kurulunun yetkilendirdiği sürecin, gerekli onay ve izinler alındıktan sonra yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marketteki Dansıyla Tanınan Nimet Hoca Kayıp

Marketteki Dansıyla Tanınan Nimet Hoca Kayıp