Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Türk Dünyası Şöleni Antalya'da

Türk Dünyası Şöleni Antalya'da

Avrasya Sanat Kültür ve Edebiyat Derneği'nin (ASKED) Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenleyeceği '7. Türk Dünyası Geleneksel Büyük Buluşma Şöleni' 11-13 Aralık tarihlerinde yapılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk Dünyası Şöleni Antalya'da

 

 

Avrasya  Sanat Kültür ve Edebiyat Derneği'nin (ASKED) Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenleyeceği '7. Türk Dünyası Geleneksel Büyük Buluşma Şöleni' 11-13 Aralık tarihlerinde yapılacak.

 

 Lara'da Clup Falcom Otel'de yapılacak şölene, 16 ülkeden 30 sanat kuruluşu ve 250 edebiyatçı, şair, yazar, resim, heykel, seramik, geleneksel el sanatları ve ses sanatçısı katılacak. Şölende, şef Arzu Singer Dede'nin yönetimindeki ASKED Çağdaş Türk Müziği Korosu ünlü söz yazarı Aşkın Tuna adına konser verecek. Türk ve konuk ressamların katılacağı karma resim sergisinin de açılacağı şölende, konuk sanatçılar şarkı ve türküler seslendirecek. Şölende ayrıca kitap tanıtım stantları açılacak, imza günleri düzenlenecek. 'Türk Dünyası' konulu panelde ise edebiyatın dünü ve bugünü tartışılacak, şiirler okunacak.

 

 ASKED Başkanı Savaş Ünal, "7'nci Türk Dünyası Geleneksel Büyük Buluşma Şöleni'ne, söz yazarı-bestekar Fikret Dündar, Azeri söz yazarı-bestekar Hüseyin Sözlü, söz yazarı Yalçın Benlican'ın da konuk edileceğini söyledi. Başkan Ünal, ses sanatçıları Âşık Enver Gürhani, Murat Balaban, Aygün Rahimli (Azerbaycan), Sinan Alyans, Ayhan Murat, Fatih Şirazi, Rabia Ece Aydoğdu, Aşık Ziya Var, Aşık Süleyman Bektaş, Nazlıcan, Ethem Arslan'ın da saz ve sözleriyle büyük buluşmaya renk katacaklarını da belirtti.DHA

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trafik felç oldu

Trafik felç oldu