Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı İş Birliği Antalya'da

Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı İş Birliği Antalya'da

Corendon Airlines ve Petrol Ofisi Grubu, 2050 yılına kadar net sıfır hedeflerine ulaşmayı planlayan yeni bir iş birliği anlaşması imzaladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı İş Birliği Antalya'da
KAYNAK: İHA

Corendon Airlines ve Petrol Ofisi Grubu, 2050 yılına kadar net sıfır hedeflerine ulaşmayı planlayan yeni bir iş birliği anlaşması imzaladı. Bu anlaşma, Corendon Airlines’ın Fraport TAV Antalya Havalimanı’nda Petrol Ofisi Grubu tarafından sağlanan Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) kullanarak bir ilki gerçekleştirmesini sağladı.

Corendon Airlines’ın Çevre Dostu Uçuşları

Corendon Airlines, Türkiye, İspanya, Yunanistan gibi birçok popüler tatil destinasyonuna ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerine direkt uçuşlar gerçekleştiriyor. Şirket, karbon emisyonlarının iklim değişikliği ve çevre kirliliği üzerindeki etkilerini azaltmak için Petrol Ofisi Grubu’nun sağladığı SAF yakıtını kullanmaya başladı. Corendon Airlines, SAF yakıtını kullanarak CO2 emisyonlarını azaltmayı ve havacılık endüstrisindeki çevresel etkiyi minimize etmeyi hedefliyor.

Petrol Ofisi Grubu’nun Sera Gazı Emisyonlarını Azaltma Çabaları

Petrol Ofisi Grubu, PO/Air markası ile Türkiye’de ve yurtdışında 250’den fazla yerli ve yabancı hava yolu şirketine hizmet veriyor ve yılda 250 binin üzerinde hava aracına yakıt ikmali gerçekleştiriyor. Şirket, havacılık yakıt pazarının yaklaşık %26’sına sahip olup, Türkiye’deki 18 havalimanında kendi ikmal altyapısıyla hizmet veriyor. Petrol Ofisi Grubu, tüm iş kollarında sürdürülebilirliği merkeze alarak, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) “2050’ye Kadar Net Sıfır Karbon Emisyonu” kararını destekliyor. Bu çerçevede, şirket 2022 yılından bu yana Türkiye’nin önde gelen havayolları tarafından işletilen uçaklara, sera gazı emisyonlarını %80’e kadar azaltan Neste MY Sustainable Aviation FuelTM (SAF) ikmalini gerçekleştiriyor.

Geleceğe Yatırım

Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, şirketin sıfır karbon emisyon hedeflerini ve SAF yakıt kullanımının önemini vurguladı. Karaer, “Corendon Airlines olarak, Petrol Ofisi Grubu iş birliğimizle birlikte ilk SAF yakıt kullanımlı uçuşumuzu 19 Mart 2024 tarihinde Antalya Havalimanı’ndan gerçekleştirdik. Doğaya ve çevreye saygılı bir marka olarak SAF yakıt kullanımı bizim için çok değerli. Karbon emisyonumuzu azaltarak gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için uçuşlarımızdaki uygulamalarımıza özellikle özen gösteriyoruz. Corendon, düzenli şekilde SAF yakıt kullanarak sürdürülebilir havacılık adımlarını teşvik etmeye devam edecek. SAF yakıt kullanımı gibi çeşitli sürdürülebilirlik konulu projelere imza atarak doğaya olan saygımızı ve çevresel sorumluluğumuzu sürdüreceğiz” dedi.

Petrol Ofisi Grubu Havacılık Kıdemli Müdürü Mehmet Serkan Ergin, “Karbonsuzlaşma yönündeki çalışmalar geleceğe yatırım bilincinin en önemli önkoşullarından biri. Bu nedenle mevcut ürün teknolojilerimize yatırım yaparken geleceğin enerjilerine ve bu enerjilerin kullanımını artırmaya yönelik iş birliklerini artımayı sürdürüyoruz. Bu misyonla Petrol Ofisi Grubu olarak Corendon Airlines’a sürdürülebilir havacılık yakıtı ikmalini gerçekleştiriyoruz” dedi. Bu iş birliği, hem Corendon Airlines’ın hem de Petrol Ofisi Grubu’nun 2050 net sıfır hedeflerine ulaşma çabalarını gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Hükümet Kadın' hayatını değiştirdi! Kadın muhtar adayı 1 oy farkla kazandı

'Hükümet Kadın' hayatını değiştirdi! Kadın muhtar adayı 1 oy farkla kazandı