Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Şok karar! Telefon devi iflas başvurusu yaptı!

Şok karar! Telefon devi iflas başvurusu yaptı!

Küresel ekonomik sarsıntı devam ederken, 175 yıllık dev şirket Gigaset iflasını açıkladı. İflas dalgası sürerken bir köklü isim daha çöküşle sarsıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şok karar! Telefon devi iflas başvurusu yaptı!

Almanya merkezli köklü telekomünikasyon şirketi Gigaset, mali zorluklarla başa çıkamayarak iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. 175 yıllık geçmişe sahip olan Gigaset, DECT kablosuz telefonlar alanında Avrupa pazarının lideri konumundaydı.

Şirketin yönetim kurulu tarafından yapılan basın açıklamasında, iflas başvurusunun operasyonel işin uzun vadeli bir yapılandırma süreci için gerçekleştirildiği belirtildi. Gigaset, telekomünikasyon sektöründeki konumunu sağlamlaştırmak ve geleceğe odaklanmak amacıyla bu adımı attığını vurguladı.

Açıklamada, Gigaset'in DECT kablosuz telefonlarının geliştirme, üretme ve dağıtma faaliyetlerinin devam edeceği, müşterilere güvence verildiği ifade edildi. Ancak, ekonomik temelin sürdürülebilir bir şekilde yeniden yapılandırılamaması durumunda, yedek cihazlar, sistem genişletme bileşenleri ve özel piller veya şarj cihazları gibi aksesuarların tedarikinin garanti edilmeyeceği vurgulandı.

Gigaset, yılın ikinci yarısında beklenmeyen ve önemli ölçüde planlananın altında bir iş gelişimine neden olan satışlarda önemli bir düşüş yaşadığını belirtti. Şirket, sürekli olarak zayıf talep ve Almanya ile Avrupa'da satın alma isteksizliği gibi faktörlerle karşı karşıya kaldığını da açıkladı.

1866 yılında kurulan Gigaset, sadece DECT kablosuz telefonlar değil, aynı zamanda Android tabanlı akıllı telefonlar, bulut tabanlı akıllı ev çözümleri ve iş telefonu çözümleri gibi geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Şirketin yaklaşık 850 çalışanı bulunmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya AKP'den İsrail Filistin açıklaması

Antalya AKP'den İsrail Filistin açıklaması