Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Soğuk hava palamut fiyatlarını yükseltti! "Fiyat daha da artacak"

Soğuk hava palamut fiyatlarını yükseltti! "Fiyat daha da artacak"

Ordu’da soğuk hava palamut fiyatlarını 80 liradan 100 liraya çıkardı. Balıkçılar, fiyatların uygun olduğunu, ilerleyen günlerde artış olabileceğini belirtiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Soğuk hava palamut fiyatlarını yükseltti! "Fiyat daha da artacak"
KAYNAK: İHA

Ordu’da son iki gündür etkili olan soğuk ve yağışlı hava, balık tezgahlarındaki fiyatları etkiledi. Karadeniz açıklarında avlanan palamut balığının fiyatı, olumsuz hava koşulları nedeniyle 80 liradan 100 liraya yükseldi. Ancak balıkçılar ve vatandaşlar, fiyatların hala uygun olduğunu belirtti.

Palamut Balığının Boyutu Büyüdü

Karadeniz’in bereketli sularından avlanan palamut balığının boyutları, sezonun ilerlemesiyle birlikte büyümeye başladı. Tezgahlardaki bir palamut balığının tanesi artık bir kilonun üzerinde. Balıkçılar, bu durumun sevindirici olduğunu ifade ederken, 3 gün önce 80 liraya satılan palamut balığının şimdi 100 liraya çıkmasının, hava şartlarındaki olumsuzluklardan kaynaklandığını belirtiyor. Yine de fiyatların makul seviyede kaldığı vurgulanıyor.

“İlerleyen Günlerde Fiyat Daha Da Artacak”

Ordulu balıkçı Erdal Çamaş, balığın bol olduğunu ancak sert hava şartları nedeniyle fiyatların biraz yükseldiğini söyledi. Çamaş, “Şu anda iri boy palamut 100 liraya satılıyor. Bu fiyatlar çok uygun. Hava şartları kötüleşirse balık azalacak ve fiyatlar artacak. Türkiye’nin her tarafına sevkiyat yapılıyor, bu da arz-talep dengesini etkiliyor. 3 gün önce 80 lira olan palamut şu anda 100 lira, bu normal bir artış” dedi.

“Bu Bereketli Sezon İki Yılda Bir Denk Gelir”

Balıkçı esnafı Özay Çakır da bu sezonun son iki yılın en verimli dönemi olduğunu dile getirerek, palamut balığının tanesinin bir kilo 200 gram ağırlığında olduğunu ve 100 liraya satıldığını belirtti. Çakır, “Palamut balığının tanesi bir kilo 200 gram geliyor ve tanesi 100 lira. Her çeşit balığımız var, bu bolluk 2 yılda bir kere denk gelir. Müşterilerimizin alıp bol bol dolaplarına koymalarını isteriz. Hava şartları sert olduğu zaman ilerleyen günlerde fiyatlar yükselebilir” diye konuştu.

Vatandaşlar Fiyatlardan Memnun

Cemal Kahraman isimli bir vatandaş, balık fiyatlarının oldukça uygun olduğunu söyleyerek, kırmızı ete göre balığın daha faydalı olduğunu ve insanların bol miktarda tüketmesi gerektiğini belirtti. Dursun Gündoğdu ise taze balık tüketiminden memnun olduğunu ve fiyatların gayet ucuz olduğunu ifade etti.

Diğer Balık Çeşitleri Tezgahlarda

Palamut dışında tezgahlarda diğer balık çeşitleri de dikkat çekiyor. Ordu’daki tezgahlarda mezgit 150, istavrit 70, levrek ve somon 150, sargan 200, çinakop 250, sarıkanat ise 350 liradan satışa sunuluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez Drag Pisti, Türkiye Drag Şampiyonası’na Ev Sahipliği Yaptı

Kepez Drag Pisti, Türkiye Drag Şampiyonası’na Ev Sahipliği Yaptı