Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Kamuda servis hizmeti devam edecek mi? Memur-Sen’den yeni açıklama

Kamuda servis hizmeti devam edecek mi? Memur-Sen’den yeni açıklama

Memur-Sen, bakanlıklarla yapılan görüşmelerin ardından memurlara servis hizmetinin devam edeceğini duyurdu. Detaylar haberimizde..

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kamuda servis hizmeti devam edecek mi? Memur-Sen’den yeni açıklama
KAYNAK: Haber Merkezi

Memur-Sen, memurların kaldırılması planlanan servis hakkıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bakanlıklarla yapılan görüşmeler sonucunda, memurlara servis hizmetinin devam edeceği duyuruldu.

Memur-Sen’in mücadelesi sonuç verdi

Memur-Sen, tasarruf tedbirleri kapsamında memurların servis hakkının kaldırılmasıyla ilgili uzun süredir süren görüşmelerin olumlu sonuçlandığını açıkladı. İki bakanlıkla yapılan temaslar neticesinde, servis hizmeti uygulamasının devam edeceği bildirildi. Memur-Sen’in sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Memura servis hizmeti devam edecek. İki bakanlıkla yapılan görüşmeler sonuç verdi."

Sosyal medyada duyuruldu

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabı üzerinden servis hizmetinin devam edeceğini duyurdu. Yalçın, yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

“Servis hizmeti’ne devam edilecek. Memur-Sen olarak 3. Dönem Toplu Sözleşme’den itibaren elde ettiğimiz servis hizmeti kazanımımız, hukuksuz bir şekilde tasarruf tedbirleriyle engellenmiş ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmayarak personel mağdur edilmişti. Eylemlerimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmelerimiz ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yaptığımız istişarelerimiz sonuç verdi. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda servis hizmetine devam edileceği belirtilmiştir.”

Kamuda servis hizmeti devam edecek mi? Memur-Sen’den yeni açıklama

Tasarruf tedbirleri tepki toplamıştı

Memurların servis hakkının kaldırılması kararı, Mayıs ayında tasarruf tedbirleri kapsamında duyurulmuş ve büyük tepkilere yol açmıştı. Memur-Sen, bu karara karşı çıkarak hukuki süreci başlatmış ve servis hakkının korunması için mücadele etmişti. Yalçın’ın açıklamalarında şu detaylar yer aldı:
“Memur-Sen’in kamu görevlileri adına 3. Dönem Toplu Sözleşmede elde edilen ve yaklaşık 10 yıldır uygulanan servis hizmeti, 7. Dönem Toplu Sözleşmede Kamu İşveren Heyetinin de kabul ettiği ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararıyla sonuçlandırdığı bir kazanımdır. Ancak Tasarruf Tedbirleri Genelgesindeki hukuka aykırı ibarelerle bu hak uygulanmaz hale getirilmişti.”

Hukuki mücadele devam ediyor

Memur-Sen, servis hakkının korunması için hukuki yollara başvurduğunu açıklamıştı. Konuyla ilgili olarak Danıştay 12. Daire Başkanlığı’na dava açıldığı ve sürecin takip edildiği belirtildi. Açılan davada, "Memur-Sen’in kamu görevlileri adına 3. Dönem Toplu Sözleşmede elde edilen ve yaklaşık 10 yıldır uygulanan, 7. Dönem Toplu Sözleşmede Kamu İşveren Heyetinin de kabul ettiği, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararıyla sonuçlandırdığı “Bakanlıklar, bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların merkez teşkilatında görev yapan personele mesaiye geliş ve gidişleri için servis hizmeti sağlanır” şeklindeki açık ve net Toplu Sözleşme hükmünü uygulanmaz hale getiren, Tasarruf Tedbirleri Genelgesindeki hukuka aykırı ibarelerin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay 12. Daire Başkanlığına 2024/3121 E. Sayısı ile dava açıldı."ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Heimlich manevrası nasıl yapılır? Acil Tıp Uzmanı adım adım anlattı

Heimlich manevrası nasıl yapılır? Acil Tıp Uzmanı adım adım anlattı