Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Piyasalar nefesini tuttu: Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak

Piyasalar nefesini tuttu: Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekim ayı faiz kararını perşembe günü açıklayacak. Ekonomistlerin beklentisi ise politika faizinin değişmeyeceği yönünde.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Piyasalar nefesini tuttu: Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekim ayı faiz kararını 17 Ekim Perşembe günü saat 14.00'te açıklayacak. Ekonomistler, bu karar öncesinde faiz oranlarıyla ilgili beklentilerini paylaştı. AA Finans tarafından gerçekleştirilen beklenti anketine göre, katılan 16 ekonomistin tamamı politika faizinin mevcut seviyede, yani yüzde 50’de sabit tutulacağı öngörüsünde birleşti.

Ekonomistlerin Faiz Beklentisi

Ankete katılan ekonomistlerin medyan beklentisi, Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutacağı yönünde oldu. Bu durum, piyasalarda büyük bir sürpriz beklenmediğine işaret ediyor. Özellikle yıl sonu politika faizi beklentileri incelendiğinde, ekonomistlerin beşi yıl sonunda faizin yüzde 50, yedisi ise yüzde 47,5 olacağını tahmin ediyor.

Piyasalar nefesini tuttu: Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak

Geçen Ay da Faiz Sabit Kalmıştı

TCMB’nin son Para Politikası Kurulu toplantısı da benzer bir karar ile sonuçlanmış ve politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmuştu. Merkez Bankası'nın bu sabit tutma eğiliminin devam etmesi, Türkiye ekonomisi üzerindeki enflasyon ve faiz politikası tartışmalarını yeniden gündeme getiriyor.

Yıl Sonu İçin Medyan Tahmin Yüzde 47,50

Ankete katılan ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyan değeri ise yüzde 47,50 olarak belirlendi. Bu oran, faiz oranlarının kademeli olarak düşebileceği beklentisini taşıyan bir grup ekonomistin tahminlerini yansıtıyor. Ancak büyük çoğunluk, faizin yüzde 50 seviyesinde kalmaya devam edeceği konusunda hemfikir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya DOB’dan küçük sanatseverler için ‘Rapunzel’ operası

Antalya DOB’dan küçük sanatseverler için ‘Rapunzel’ operası