Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Kıskaç daraldı diyerek açıkladı

Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Kıskaç daraldı diyerek açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ekim ayı faiz kararını bugün saat 14.00'te açıklayacak. Ekonomistlerin çoğunluğu, Merkez Bankası'nın faizleri yüzde 35 seviyesine çıkartmasını bekliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Kıskaç daraldı diyerek açıkladı
MUHABİR: Kamer Durdu

Faiz kararının piyasayı nasıl etkileyeceği merak ediliyor

Geçtiğimiz ay PPK toplantısında politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 25,00'ten yüzde 30'a çıkmıştı. Merkez Bankası'nın bu toplantıda da faiz artırımını sürdürmesi bekleniyor. Karar metninde ise sadeleşme ve sıkılaşma mesajları verilecek.

Faiz kararının piyasaları nasıl etkileyeceği ise merak ediliyor.

Ekonomistler, faiz artırımının enflasyonu düşürmeye yardımcı olacağını ancak dolarda yükseliş baskısı yaratabileceğini belirtiyor.

“Merkez Bankası'nın manevra alanı çok daraldı”

Hamas ve İsrail arasında yaşanan gerilimin faiz kararını nasıl etkileyebileceğine dair değerlendirmede bulunan Ekonomist Hayri Kozanoğlu, "Orta Doğu'daki gelişmeler ekonominin kıskaçını daralttı" derken, politika faizinde 250 baz puan altında bir artışın enflasyonu körükleme tehlikesi olduğunu dile getirdi. Kozanoğlu, "Merkez Bankası'nın manevra alanı çok daralmış durumda gözüküyor. Ekim ayında 250 baz puanın altında bir artış, dolara yönelimi ve yabancı sermayenin gelmeyeceğine yönelik beklentileri artıracaktır" ifadelerini kullandı.

Faiz kararının piyasalara etkisi

Faiz kararının piyasalara etkisini değerlendiren Ekonomist Murat Sağman, "Faiz kararının piyasaları olumlu etkileyeceğini bekliyorum. Faiz artışı, enflasyonu düşürmeye yardımcı olacak ve yatırımcılara güven verecektir" dedi. Sağman, "Faiz kararının ardından dolar kurunda bir miktar gerileme görebiliriz" diye konuştu.

Faiz kararının açıklanmasının ardından piyasalarda hareketlilik yaşanması bekleniyor.

Merkez Bankası'nın faiz kararının açıklanmasının ardından piyasalarda hareketlilik yaşanması bekleniyor. Dolar kurunda bir miktar gerileme yaşanırken, Borsa İstanbul'da yükseliş görülebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya nöbetçi eczaneler 26 Ekim Perşembe

Antalya nöbetçi eczaneler 26 Ekim Perşembe