Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi “Genelgeyi tanımıyoruz, nöbete gitmiyoruz”

“Genelgeyi tanımıyoruz, nöbete gitmiyoruz”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şube Başkanı Mustafa Kılınç, aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde uygulanan nöbet genelgesine tepki gösterdi. Kılınç, “Nöbete gitmiyoruz. Nöbet uygulaması devam ettiği takdirde de 11 Şubat

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Genelgeyi tanımıyoruz, nöbete gitmiyoruz”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şube Başkanı Mustafa Kılınç, aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde uygulanan nöbet genelgesine tepki gösterdi. Kılınç, “Nöbete gitmiyoruz. Nöbet uygulaması devam ettiği takdirde de 11 Şubat'ta iş bırakacağız" şeklinde konuştu.

 

 

SORUNLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR

 

Son dönemlerde aile hekimliği alanında yaşanan ve günlük olarak değişen uygulamalar nedeniyle sorunların artarak devam ettiğini söyleyen SES Antalya Şube Başkanı Mustafa Kılınç,”Fazla çalışmayı, angaryayı, esnek, kuralsız çalışmayı içerisinde barındıran bu uygulamalara karşın, fedakarca çalışan sağlık emekçileri geleceklerine dair belirsizlikler nedeniyle kaygılarını yüksek sesle ifade etmektedirler. Son olarak sağlık bakanlığının 2014/33 sayılı genelgesiyle (Aile Hekimliğinde Nöbet Hizmetleri Genelgesi) sağlık ocaklarında başlatılan nöbet uygulaması kaygıları daha da artırmıştır” dedi.

 

ÇALIŞANLARIN DİNLENME HAKKI ELLERİNDEN ALINIYOR

 

Nöbet uygulamasının bir çözüm olmayacağını ifade eden Mustafa Kılınç, “Semtlerdeki 4-5 sağlık ocağından birini nöbetçi yapacaklar. Binlerce kişinin oraya gitmesini isteyecekler. Böylece hasta kuyrukları hastanelerden sağlık ocaklarına aktarılmış olacak. Çünkü hafta içinde bakılan hastadan daha fazlası aynı yere gelecek, doktorun iş yoğunluğu nedeniyle yorgunluğu, bir hastaya ayırdığı zaman azalacağı gibi ulaşım imkânları ise hastanelere göre daha zor olacaktır. Nasıl ki; yalnızca lokantayı görmekle karın doymazsa yorgun bir doktorla görüşmekte tedavi olmak demek değildir. Ayrıca, hafta sonları sağlık ocakları açık olduğu için patronlar çalışanlardan mesai saatlerinde değil mesai saatleri sonrasında sağlık ocağına gitmelerini isteyerek, çalışanların dinlenme hakkını da ellerinden alacaktır” diye konuştu.

 

11 ŞUBAT’TA İŞ BIRAKACAĞIZ

 

Genelgeyi tanımayacaklarını nöbete gitmeyeceklerini ve uygulamanın kaldırılması için 11 Şubat’ta eylem ve etkinlikler yapacaklarını belirten Mustafa Kılınç,“Sağlık çalışanları olarak; bizim için angarya olan, çalışma saat ve günlerini uzatan, insanlara daha fazla sağlık hizmeti veriliyor diye göz boyayıcılık yapılıp oy avlamak amacıyla yapılan bu  nöbet uygulamalarını kabul etmiyor ve nöbetlere gitmiyoruz. Nöbet uygulaması devam ettiği takdirde de 11 Şubat’ta iş bırakacağız. O gün geldiğinde tüm halkımızın bizi desteklemesini istiyoruz. Bu destek yalnız bizim için değil, tüm yurttaşların sağlık hakkı için verilmiş olacaktır” dedi. DENİZ TOPKAYA

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eczane soygununa 30 yıl hapis

Eczane soygununa 30 yıl hapis