Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi DÜĞMELİ EVLERE TURİST AKINI

DÜĞMELİ EVLERE TURİST AKINI

Antalya'nın İbradı ilçesinin Ormana Mahallesi; tarihi dokusu, düğmeli evleri, iklim yapısı, Altınbeşik Mağarası, Eynif Ovasındaki yılkı atlarıyla son yıllarda Avrupalı turistlerin uğrak yerlerinden biri oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DÜĞMELİ EVLERE TURİST AKINI

Deniz, kum, güneş ve lüks otellerindeki tatil imkanlarıyla ön plana çıkan Antalya, alternatif turizmi tercih eden yerli ve yabancı turistlere de imkanlar sunuyor. Bu noktada İbradı ilçesindeki Ormana Mahallesi; tarihi dokusu, düğmeli evleri, iklim yapısı, Altınbeşik Mağarası, Eynif Ovasındaki yılkı atları ve doğa turlarıyla binlerce turistin ilgisini çekiyor. Bölgeyi ziyaret eden turistler düğmeli evlerle hem geçmişe yolculuk yapıyor hem de yöresel tatları tanıma imkanı buluyor.

 

TURİZME İLGİ ARTTI

Side bölgesinde faaliyet gösteren seyahat acentesi yetkilisi Faruk Boztaş, alternatif turizm etkinlikleri çerçevesinde 2012 yılından itibaren düzenli olarak Akseki, İbradı, Ormana bölgesine Türkiye’ye gelen yabancı misafirleri yönlendirdiklerini söyledi. Son on yıldır alternatif turizme ilginin arttığını söyleyen Boztaş, “Alternatif turizm gruplarımızı bu bölgeye yönlendiriyoruz. Bu bölgede dünyanın 3. büyüklükteki Altınbeşik Mağarası buradaki en önemli noktalarımızdan bir tanesidir. Bunun yanında düğmeli evleri, yılkı atları ve endemik bitkisi olan coğrafyası ile insanlar için her geçen gün gittikçe cazibe merkezi haline geldi. Buraları gezdirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

"BURASI DOĞA HARİKASI BİR YER"

Almanya’dan Türkiye’ye tatil için gelen Martin Rühlich, “Türkiye’ye 12 yıldan beri geliyorum. Ormana’ya ise ilk kez geldim. Bu güzel gezintiyi çok beğendim. Altınbeşik Mağarası ve düğmeli evlerden çok etkilendim. Burası doğa harikası bir yer. Geldiğim için çok mutluyum” dedi.(İHA)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tunç’tan Özerk Bakış

Tunç’tan Özerk Bakış