Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi “Bu şehir sahipsiz mi ?”

“Bu şehir sahipsiz mi ?”

CLK Akdeniz’e bir tepki de EMO Antalya Şube Başkanı İlhan Metin’den geldi. “Bu şehir bu kadar sahipsiz mi ?” diyen Metin, 1 milyar 245 milyon dolara özelleştirilmesi gerekirken yarı fiyatına elden çıkarılan ve Antalya'nın vergi rekortmeni AKEDAŞ'ı

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Bu şehir sahipsiz mi ?”

CLK Akdeniz’e bir tepki de EMO Antalya Şube Başkanı İlhan Metin’den geldi. “Bu şehir bu kadar sahipsiz mi ?” diyen Metin, 1 milyar 245 milyon dolara özelleştirilmesi gerekirken yarı fiyatına elden çıkarılan ve Antalya'nın vergi rekortmeni AKEDAŞ'ı alan CLK Akdeniz'in uygulamalarına karşı Antalyalı siyasilerin ve EPDK'nın yaptırım uygulamamasına isyan etti.. .

 

Batı Akdeniz'in enerji dağıtım ve perakende firması CLK Akdeniz'in fatura sürelerini uzatarak geçen yılın kullanım bedellerini 2015'in yüzde 3,5 oranında zamlı fiyatı ve diğer kalemlerdeki çarpan etkisiyle oluşan en az yüzde 10'luk artışa neden olan uygulamasına EMO Başkanı İlhan Metin de isyan etti.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı İlhan Metin, 2013'ün Haziran ayında 1 milyar 245 milyon dolara özelleştirilmesi gerekirken yarı fiyatına elden çıkarılan ve Antalya'nın vergi rekortmeni konumundaki AKEDAŞ'ı alan CLK Akdeniz'in uygulamalarına karşı Antalyalı siyasilerin ve EPDK'nın yaptırım uygulamamasını eleştirdi.

 

'UYARMIŞTIK'

 

Özelleştirme döneminde tüm uyarılarına rağmen önlem alınmadığını belirten İlhan Metin, özelleştirildiği takdirde enerji kesintilerinin çok olacağı, arızalara karşı müdahalenin çok uzun sürede yapılacağı, iş güvenliği açısından iş kazalarının hat safhaya ulaşacağı, hem halkımız hem çalışanlar açısından tehlike boyutlara ulaşacağı gibi birçok uyarıda bulunduklarını hatırlattı.

 

TEK AMAÇLARI DAHA ÇOK KAR

 

AKEDAŞ kamunun elindeyken vergi rekortmeni, kar eden bir kuruluşken böyle bir kurumun özelleştirilmesinin doğru olmayacağını defalarca söylediklerini belirten Metin, "Özel dağıtım şirketlerinin tek amacı daha fazla kar ve tahsilat olduğunu vurgulamıştık. Hiçbir şekilde yatırım yapmayacaklarını, serbest tüketici adı altında sözleşmeler imzalatılarak halkın mağdur edileceğini ifade etmiştik. Çünkü bu özelleştirmelerin tek amacı dağıtım şirketlerinin kar payları yüzde 50 oranında da artırıldı ve daha cazip hale getirildi. Yani bir kilowatt enerji satıldığında yüzde 2,5 kar elde edecekken özelleştirme öncesinde 3,49'a çıkarıldı ve daha fazla kar elde etmeleri sağlandı" diye konuştu.

 

ŞEBEKE KONTROL ALTINDA DEĞİL

 

EMO Başkanı Metin, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

 

"Maalesef özelleştirme sonrasında yaşadığımız yaklaşık 2 sene de bir gün soğuk oldu elektrikler kesildi, bir gün yağmur yağdı kesildi, bir gün hava sıcak diye elektrik kesiliyor ve bunların hiçbir kabul edilir tarafı yok. Vatandaş bir gün faturasını geciktirdiğinde kesen firma aynı şekilde vatandaşın arızasına anında aynı müdahaleyi yapmıyor. Oysa vatandaşın en doğal hakkı bu."

 

Metin, sürekli kesinti yaşanmasını, arıza bakım işlerinin taşeron vasıtasıyla yürütülüyor ve şebekenin tam manasıyla kontrol altında tutulamayışına bağladı.

 

YATIRIM YAPMIYORLAR

 

Firmanın yapacağı yatırımların parasını devletten alabildiğine de işaret eden Metin, "Parasını devletten alacaklar ama yatırım da yapmıyorlar. Çünkü organizasyonları yok, kendilerine soruyoruz ama cevap alamıyoruz. Nereye yatırım yapmışlar? Hala devraldıkları şebeke noktasında. Çünkü şirketin tek amacı daha fazla tahsilat, kar. Nasıl kazanacak, sayaç değiştirerek kazanacaktı, dava açtık iptal oldu kendileri ödüyor. Açma kesmeleri hızla takiple daha fazla bedel alıyorlar" dedi.

 

YÖNETMELİĞE AYKIRI FATURA

 

Memur ve emeklinin maaş dönemine göre ödeme gününü 15'ine kaydırdıkları yönünde CLK Akdeniz'in savunmasının kabul edilebilir olmadığını belirten Metin, "Tüm Türkiye'de neden böyle bir şey yok? Nasıl bir anlayış? 2015 yılı fiyatları yüzde 3,5 civarında arttı ve bu uygulamalarıyla sanayici ve halka yüklü faturalar gitti. Oysa müşteri hizmetleri ve perakende satış hizmetleri yönetmeliklerinde ne zaman sayaç okunacak, fatura ne zaman gönderilecek, son ödeme tarihi ibareleri mevcut. Bu Antalya, Isparta ve Burdur sahipsiz mi? Siyasiler, belediye başkanlarına hiç şikayet gitmiyor mu, merak ediyorum. Devletin EPDK 'ne oluyor bu Antalya'da demiyor mu?" şeklinde konuştu. (DHA)

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Geri Dönüşümcüler düzen istiyor

Geri Dönüşümcüler düzen istiyor