Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Zorla Evlendirdiği Kızı Öldürülen Anneye 3 Yıl Hapis

Zorla Evlendirdiği Kızı Öldürülen Anneye 3 Yıl Hapis

Avustralya’da zorla evlendirme suçundan verilen ilk hapis cezası, bir annenin kızıyla ilgili cinayetle sonuçlandı. Sakina Muhammad Jan’a 3 yıl hapis cezası verilirken, damat ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zorla Evlendirdiği Kızı Öldürülen Anneye 3 Yıl Hapis
KAYNAK: Haber Merkezi

Avustralya'da zorla evlendirme suçlarıyla ilgili önemli bir dava sonuçlandı. 2013 yılında Taliban'dan kaçan Sakina Muhammad Jan ve kızı Ruqia Haidari, Avustralya'ya sığındı. Maddi sıkıntılar yaşayan Anne Sakina, kızı Ruqia'yı 10 bin Avustralya doları karşılığında Mohammad Ali Halimi ile evlenmeye zorladı. Ancak bu evlilik altıncı haftasında trajik bir şekilde sona erdi. Ruqia Haidari, eşi tarafından öldürüldü.

Bu olay, Avustralya'nın zorla evlendirme yasaları kapsamında, zorla evlendirme suçundan hapis cezası verilen ilk dava olarak tarihe geçti. Sakina Muhammad Jan, kızı Ruqia’yı zorla evlendirme suçundan 3 yıl hapis cezası aldı. Damat Mohammad Ali Halimi ise cinayetten dolayı ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Avustralya’nın Zorla Evlendirme Yasaları

Avustralya, zorla evlendirme ile mücadele amacıyla 2013 yılında kapsamlı yasalar yürürlüğe koydu. Bu yasalar, zorla evlendirme vakalarını cezalandırmak için ağır hapis cezaları öngörüyor. 2022-2023 yılları arasında federal polise 90 zorla evlendirme vakası bildirildi. Bu durum, Avustralya Parlamentosu'nu, istismarı önlemek için bir "Kölelik Karşıtı Komiseri" atanmasına yönlendirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa Belediyesi'nde Dolandırıcılık Alarmı

Muratpaşa Belediyesi'nde Dolandırıcılık Alarmı