Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Trump Suikast Girişimi Sonrası "Sadece Önemli Başkanlar Vurulur" Dedi

Trump Suikast Girişimi Sonrası "Sadece Önemli Başkanlar Vurulur" Dedi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ikinci suikast girişimi sonrası yaptığı açıklamada, "sadece önemli başkanların vurulduğunu" belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trump Suikast Girişimi Sonrası "Sadece Önemli Başkanlar Vurulur" Dedi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Donald Trump, 15 Eylül’de Florida’da yaşadığı ikinci suikast girişiminin ardından Michigan eyaletinde düzenlenen seçim mitinginde konuştu. Suikast girişiminin ardından güvenli olduğu açıklanan Trump, başkanlığın “tehlikeli bir iş” olduğunu belirterek, “Sonra da neden bana ateş edildiğini merak ediyorsunuz. Bilirsiniz, sadece önemli başkanlar vurulur.” ifadelerini kullandı.

Trump, suikast girişiminin ardından ABD Başkanı Joe Biden ile “çok güzel bir görüşme” yaptığını ve Başkan Yardımcısı ile Demokratların başkan adayı Kamala Harris’ten “çok güzel bir telefon” aldığını belirtti.

Modi ile Görüşme ve Hindistan’ın Gümrük Vergileri

Trump, Hindistan Başkanı Narendra Modi ile yapacağı görüşmeye de değindi. Quad liderler zirvesi için ABD’ye gelecek olan Modi’yi “harika bir insan” olarak nitelendiren Trump, Hindistan’ın gümrük vergileri konusunda suiistimallerine dikkat çekti. Trump, “Hindistan ki çok büyük bir suistimalcidir, Modi gelecek hafta benimle buluşmaya geliyor ve Modi, o harika biri.” şeklinde konuştu.

Suikast Girişimi ve Olayın Detayları

Trump’ın 15 Eylül akşamı Florida’daki bir etkinlikte bulunduğu bölgede silah sesleri duyulmuş, Trump’ın güvende olduğu açıklanmıştı. Trump’ın büyük oğlu Donald Trump Jr, yerel kolluk kuvvetlerinin olaydan sonra sahadaki çalılıklarda AK-47 silahı bulduğunu ve bir şüphelinin yakalandığını duyurmuştu. Gizli Servis ajanlarının, Trump golf oynarken şüpheliye ateş açtığı belirtilmişti.

Trump, destekçilerine attığı e-postada, “Asla pes etmeyeceğim. Etrafımda silah sesleri duyuldu ancak söylentiler kontrolden çıkmadan şunları söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim.” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

FBI ve Şüpheli Hakkındaki Gelişmeler

FBI, olayı “oldukça ciddi” olarak nitelendirirken, 16 Eylül’de hakim karşısına çıkan şüpheli Ryan Wesley Routh, “ateşli silah bulundurma” ve “seri numarası silinmiş ateşli silah bulundurma” suçlarından yargılanmıştı. Daha önce başka suçlardan hüküm giydiği belirtilen Routh hakkındaki soruşturma devam ediyor.

Eski Başkan Trump, 13 Temmuz’da Pensilvanya’daki miting sırasında uğradığı ilk suikast girişiminden kulağından aldığı yarayla kurtulmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kamala Harris Trump’a Geçmiş Olsun Dileğinde Bulundu

Kamala Harris Trump’a Geçmiş Olsun Dileğinde Bulundu