Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Başkanı Joe Biden'dan Sudan'daki İç Savaş İçin Çağrı

ABD Başkanı Joe Biden'dan Sudan'daki İç Savaş İçin Çağrı

ABD Başkanı Sudan'daki iç savaşın taraflarına barış müzakerelerine yeniden başlamaları ve insani yardımların engelsiz şekilde ulaştırılması çağrısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Başkanı Joe Biden'dan Sudan'daki İç Savaş İçin Çağrı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

ABD Başkanı Joe Biden, Sudan'daki iç savaşın taraflarını, barış müzakerelerine yeniden başlamaya ve insani yardımların engelsiz bir şekilde ulaştırılmasına izin vermeye çağırdı. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden, Sudanlıların yaşadığı acılardan sorumlu olan taraflara ordu birliklerini geri çekmeleri, insani yardımların önündeki engelleri kaldırmaları ve çatışmayı sonlandırmak için müzakerelere yeniden başlamaları çağrısında bulundu.

Saldırıların ve Bombardımanların Durdurulması Gerekiyor

Biden, Sudan'da sivillere orantısız zarar veren saldırıların ve altyapıya büyük zarar veren bombardımanların durdurulması gerektiğini belirtti. ABD Başkanı, Sudan'ın geleceği ve halkı için çatışmanın tüm taraflarını şiddeti sona erdirmeye ve gerilimi tırmandırmaktan kaçınmaya davet etti.

Sudan'daki İç Savaşın Arka Planı

Sudan'da, 30 yıl süren Ömer el Beşir iktidarının halk ayaklanmasıyla devrilmesinin ardından, sivillerin katılımıyla oluşturulan hükümete karşı ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki güç mücadelesi yaklaşık 17 aydır devam ediyor. Barış girişimleri şu ana kadar sonuçsuz kalmış durumda.

Uluslararası Yardım ve Kriz Durumu

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Sudan'daki çatışmalar sonucu 20 binden fazla kişi hayatını kaybetti. 10 milyondan fazla kişi yerinden edilirken, 25 milyondan fazla kişi insani yardıma muhtaç durumda. Sudan, dünyanın en büyük yerinden edilme ve açlık krizlerinin yaşandığı bölgelerden biri olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Otomobil Karşı Şeride Devrildi Şans Eseri Yaralanan Olmadı

Manavgat'ta Otomobil Karşı Şeride Devrildi Şans Eseri Yaralanan Olmadı