Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Lübnan'daki Çağrı Cihazı Patlamalarıyla İlgisi Olmadığını Açıkladı

ABD Lübnan'daki Çağrı Cihazı Patlamalarıyla İlgisi Olmadığını Açıkladı

ABD Savunma Bakanlığı, Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarıyla herhangi bir bağlantısının bulunmadığını duyurdu. 9 kişi hayatını kaybetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Lübnan'daki Çağrı Cihazı Patlamalarıyla İlgisi Olmadığını Açıkladı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı olarak patlatılmasıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını duyurdu. 

Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, ABD'nin bu olayla ilgili herhangi bir dahlinin bulunmadığını vurguladı. Ryder, "Bildiğim kadarıyla, ABD'nin bunda hiçbir dahli yok. Tekrar ediyorum, bu takip ettiğimiz bir konu." dedi.

Lübnan'daki Patlamalar ve Sağlık Durumu

Lübnan'da Hizbullah unsurlarına ait çağrı cihazlarının patlaması sonucu biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığı bildirildi. Sağlık Bakanlığı, patlamaların ülke genelinde geniş bir alanda gerçekleştiğini ve çok sayıda kişinin ağır yaralandığını açıkladı.

İsrail ve MOSSAD İddiaları

Patlamalar sonrası Lübnanlı yetkililer, İsrail’i sorumlu tuttu. Bazı iddialara göre, MOSSAD’ın Lübnan’da patlatılan çağrı cihazlarının pillerine patlayıcılar yerleştirdiği öne sürüldü. Ancak İsrail, konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

ABD’nin Bölgedeki Askeri Pozisyonu

Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, patlamadan sonra ABD'nin Orta Doğu'daki askeri pozisyonunda herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti. Ryder, ABD Dışişleri Bakanı Lloyd Austin'ın bölgedeki gerilimlerin geniş bir çatışmaya dönüşmemesi için büyük bir çaba gösterdiğini ifade etti. Ryder, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların azaltılması için diplomasiye odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Çatışmalardaki Artış

Lübnan ile İsrail sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalarda, son günlerde gerilimlerin arttığı gözlemleniyor. Patlamaların ardından bu gerilimin daha da tırmanmasından endişe ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD Başkanı Joe Biden'dan Sudan'daki İç Savaş İçin Çağrı

ABD Başkanı Joe Biden'dan Sudan'daki İç Savaş İçin Çağrı