Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Kamala Harris Trump’a Geçmiş Olsun Dileğinde Bulundu

Kamala Harris Trump’a Geçmiş Olsun Dileğinde Bulundu

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, eski Başkan Donald Trump’a suikast girişimi sonrası telefonla geçmiş olsun dileklerini iletti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kamala Harris Trump’a Geçmiş Olsun Dileğinde Bulundu
KAYNAK: Anadolu Ajansı

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan adayı Kamala Harris, eski Başkan Donald Trump’a yönelik "suikast girişimi" olarak nitelendirilen olayın ardından telefonla geçmiş olsun dileklerini iletti. The Hill gazetesinin haberine göre, Harris, Trump’a arama yaparak kendisine iyi dileklerde bulunduğunu açıkladı.

Harris, Trump’a yaptığı telefon görüşmesinde, ABD’de “politik şiddete yer olmadığını” yineleyerek, “Bu seçimde ve bu yarışta olmamın birçok nedeni var ve bunlardan biri de demokratik yollarla demokrasimiz için mücadele etmek. Politik şiddete hayır.” ifadelerini kullandı.

Trump’tan “Keşke Biden Beni Aramasaydı” Şakası

Trump, Harris’in telefon görüşmesini de değerlendirdi. Biden ve Harris’in kendisini aradığını belirten Trump, görüşmelerde “çok nazik” olduklarını söyledi. Biden’ın telefon görüşmesinde kendisine “Olanlardan dolayı üzgünüm” dediğini aktaran Trump, “Bana karşı çok nazikti dün. Bir yandan kendi kendime ‘Keşke aramasaydı’ diye düşündüm. Çünkü çok nazikti.” şeklinde konuştu.

Trump, Harris’in telefon görüşmesinde de “nazikçe” konuştuğunu vurgulayarak, “Ama gerçek şu ki rakip tarafından saygı duyulan insanlara sahip olmalıyız.” dedi.

Olayın Detayları

Trump’ın 15 Eylül akşamı Florida’da bulunduğu bölgede silah sesleri duyulmuş, yerel kolluk kuvvetleri olay sonrası sahadaki çalılıklarda bir AK-47 silahı bulmuş ve bir şüpheliyi yakalamıştı. Trump, destekçilerine gönderdiği e-postada, “Asla pes etmeyeceğim. Etrafımda silah sesleri duyuldu ancak söylentiler kontrolden çıkmadan şunları söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim.” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

FBI ve Şüpheli Hakkındaki Gelişmeler

FBI, olayı “oldukça ciddi” olarak nitelendirirken, 16 Eylül’de hakim karşısına çıkan şüpheli Ryan Wesley Routh, “ateşli silah bulundurmak” ve “seri numarası silinmiş ateşli silah bulundurmak” suçlarından yargılanmıştı. Daha önce farklı suçlardan hüküm giymiş olan Routh hakkındaki soruşturma devam ediyor.

Eski Başkan Trump, 13 Temmuz’da Pensilvanya’daki miting sırasında uğradığı suikast girişiminden kulağından aldığı yarayla kurtulmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya’da Yavru Caretta Carettalar Mavi Sularla Buluştu

Alanya’da Yavru Caretta Carettalar Mavi Sularla Buluştu