Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Lübnan'da Telsiz Patlamalarında Öl* Sayısı 14'e Yükseldi

Lübnan'da Telsiz Patlamalarında Öl* Sayısı 14'e Yükseldi

Lübnan'da telsiz patlamalarında öl* sayısı 14'e yükseldi ve 450'den fazla kişi yaralandı. BM Güvenlik Konseyi, olayı ele almak için acil toplantı düzenleyecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Lübnan'da Telsiz Patlamalarında Öl* Sayısı 14'e Yükseldi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Lübnan'da bugün meydana gelen telsiz patlamaları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi. Yaralı sayısının ise 450'yi aştığı bildiriliyor. Patlamaların, Japon markası "ICOM" olan telsizlerle gerçekleştirildiği öne sürüldü. Bu telsizlerin İsrail istihbaratı tarafından önceden tuzaklandığı iddia edildi.

Lübnan'da Telsiz Patlamalarında Öl* Sayısı 14'e Yükseldi

BM Güvenlik Konseyi Cuma Günü Acil Toplanacak

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), patlamalarla ilgili gelişmeleri ele almak üzere cuma günü acil bir toplantı düzenleyecek. BMGK dönem başkanı Slovenya'nın BM Daimi Temsilcisi Samuel Zbogar, toplantının Arap ülkeleri adına Cezayir tarafından talep edildiğini açıkladı.

Telsizlerin Japon Menşeli Olduğu İddiası

Sosyal medyada yayımlanan fotoğraflarda patlatılan telsizlerin Japonya merkezli "ICOM" markasına ait olduğu iddia ediliyor. Ancak, ICOM şirketi patlamalarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Lübnan'da Telsiz Patlamalarında Öl* Sayısı 14'e Yükseldi

İsrail İstihbaratı ve Tuzak İddiaları

ABD'li haber sitesi Axios'un haberine göre, patlatılan telsizlerin İsrail istihbarat servisleri tarafından önceden tuzaklandığı ve Hizbullah'a teslim edildiği öne sürülüyor. İddialara göre, telsizler İsrail ile muhtemel bir savaşta kullanılacak acil iletişim sisteminin bir parçası olarak tasarlandı. İsrail'in bu saldırının amacı olarak Hizbullah saflarında korku yaratmayı ve liderlerine çatışma politikalarını gözden geçirmeleri yönünde baskı yapmayı hedeflediği belirtildi.

Dün Lübnan'da meydana gelen çağrı cihazı patlamalarında 12 kişinin hayatını kaybettiği ve 2 bin 750 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Bu patlamalardan İsrail sorumlu tutulmuştu. Telsiz patlamalarına ilişkin Hizbullah'tan ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Samsunspor Başakşehir'i 2-0'lık Skorla Mağlup Etti

Samsunspor Başakşehir'i 2-0'lık Skorla Mağlup Etti