Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Yahudi Aktivistten ABD'ye 'İsrail'e Desteği Kes' Çağrısı

Yahudi Aktivistten ABD'ye 'İsrail'e Desteği Kes' Çağrısı

CodePink'in kurucusu Medea Benjamin, Gazze'deki durumu "soykırım" olarak nitelendirerek, ABD'nin İsrail'e desteğini sonlandırmasını ve Filistinlilere yönelik uluslararası baskıların artırılmasını talep etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yahudi Aktivistten ABD'ye 'İsrail'e Desteği Kes' Çağrısı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

CodePink’in kurucusu Medea Benjamin, Gazze'deki durumu şiddetli bir şekilde eleştirerek, ABD'nin İsrail'e verdiği desteğin sona erdirilmesi çağrısında bulundu. Benjamin, TRT World tarafından çekilen "Kutsal İşgal" belgeselinin Atlas Sineması'ndaki galası öncesinde Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, mevcut durumu "soykırım" ve "etnik temizlik" olarak tanımladı.

Benjamin, Gazze'deki İsrail saldırılarının Filistinlilerin yaşamını çekilmez hale getirdiğini ve onları vatanlarını terk etmeye zorladığını belirtti. "Gazze'de gördüğümüz şey, sadece bir çatışma değil, bütün halkı ortadan kaldırmak için planlanmış bir kampanya," diyen Benjamin, uluslararası toplumun bu durumu soykırım olarak tanıması ve harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

ABD'nin İsrail'e Desteği Eleştirildi

Benjamin, ABD hükümetinin İsrail'e verdiği destekten dolayı eleştiride bulundu ve bu desteğin Amerikan değerleriyle çeliştiğini ifade etti. "ABD hükümetinin bariz insan hakları ihlallerine rağmen İsrail'e verdiği sarsılmaz destek değerlerimize ihanettir. Bu soykırımı vergilerimizle finanse etmeyi bırakmanın zamanı gelmiştir," şeklinde konuştu.

Amerikalı politikacıların bir kısmının bu desteği sorguladığını ancak çoğunluğun hala İsrail'i desteklemeye devam ettiğini belirten Benjamin, ABD'nin İsrail'e silah sevkiyatının derhal durdurulmasını talep etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özlem Zengin'in Eski Eşi Kimdir? Boşanma Sebepleri Nedir? Erkan Topal Kimdir?

Özlem Zengin'in Eski Eşi Kimdir? Boşanma Sebepleri Nedir? Erkan Topal Kimdir?