Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Güney Asya'yı Yagi Tayfunu vurdu! Sel f*laketinde en az 285 öl*

Güney Asya'yı Yagi Tayfunu vurdu! Sel f*laketinde en az 285 öl*

Güney Asya'da muson sezonu ve Yagi Tayfunu nedeniyle meydana gelen sel ve toprak kaymaları, yüzlerce kişinin hayatına mal oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güney Asya'yı Yagi Tayfunu vurdu! Sel f*laketinde en az 285 öl*
KAYNAK: İHA

Güney Asya, şiddetli yağışlar ve muson sezonu ile birlikte Yagi Tayfunu'nun etkisi altında zor günler geçiriyor. Son bir ayda Vietnam, Tayland, Myanmar ve Laos'ta yaşanan felaketlerde yüzlerce kişi yaşamını yitirirken, arama kurtarma ve yardım çalışmaları güçlükle yürütülüyor. Bölgedeki resmi verilere göre, Vietnam'da en az 233, Tayland'da en az 33 ve Myanmar'da en az 19 kişi hayatını kaybetti.

Vietnam’da Can Kaybı 233’e Yükseldi

Yagi Tayfunu'nun en büyük hasara yol açtığı ülke olan Vietnam, felaketin en ağır bilançosunu yaşıyor. Şiddetli yağışların etkisini kaybetmesine rağmen yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucu ölü sayısı giderek artıyor. Son verilere göre, Vietnam'da ölü sayısı 233'e yükselirken, halen 103 kişinin kayıp olduğu ve en az 800 kişinin yaralandığı bildirildi.

ABD, Avustralya ve Güney Kore gibi ülkelerden Vietnam'a yardım ulaştı. Güney Kore hükümeti, afet bölgelerindeki çalışmalara 2 milyon dolar yardımda bulunurken, Avustralya hükümeti de aynı miktarda destek sağladı. Ayrıca, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından 1 milyon dolar insani yardım yapıldı.

Myanmar’da Ölü Sayısı 19 Oldu

Myanmar, şiddetli sel ve yağışlardan büyük ölçüde etkilenen bir diğer Güney Asya ülkesi. Myanmar Yangın ve Acil Durum Departmanı (MFSD) tarafından açıklanan son raporlara göre, ülkede 19 kişi hayatını kaybetti ve 53 binden fazla hane tahliye edildi. Özellikle başkent Naypyidaw'da birçok uçuşta aksaklıklar ve iptaller yaşanırken, ülke genelinde demiryolları ve otoyollar sular altında kaldı.

Mae Sae Nehri Taştı, Sınır Şehirleri Sular Altında

Tayland ve Myanmar sınırında bulunan Mae Sae Nehri, aşırı yağışlar nedeniyle taşarak iki ülkenin sınır şehirlerini su altında bıraktı. Her iki ülkenin de askeri birlikleri, yardım ve arama kurtarma çalışmalarına tam destek veriyor. Ancak zaman zaman artan şiddetli yağışlar, bu çalışmaları zorlaştırıyor.

Tayland’da Başbakan Shinawatra Afet Bölgesini Ziyaret Etti

Tayland'da yaşanan sel ve toprak kaymalarında 33 kişi hayatını kaybederken, ülkenin Başbakanı Paetongtarn Shinawatra bugün afet bölgesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Acil durum merkezlerini inceleyen Shinawatra, selden etkilenen vatandaşlarla bir araya geldi. Basına yaptığı açıklamada, hükümetin 7 bakanlık ile ortak bir acil durum çalışması yürüttüğünü belirten başbakan, “Öncelikli amacımız, su seviyesinin azalmasını beklemeden ihtiyaç sahibi vatandaşları tahliye etmek ve gıda yardımlarında bulunmak” dedi.

Güney Asya'da Şiddetli Yağışlar Devam Edecek

Meteoroloji uzmanları, şiddetli yağışların Güney Asya genelinde ay sonuna kadar etkisini sürdüreceğini bildiriyor. Yetkililer, vatandaşları gerekli önlemleri almaları ve tahliye çalışmalarına uymaları konusunda uyarıyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fren Yerine Gaza Bastı Otoparkın 2'inci Katından Aşağıya Düştü

Fren Yerine Gaza Bastı Otoparkın 2'inci Katından Aşağıya Düştü