Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Boeing'de çatışma derinleşiyor: İşçiler grev kararı aldı

Boeing'de çatışma derinleşiyor: İşçiler grev kararı aldı

ABD'li uçak üreticisi Boeing'in işçilerine yaptığı yüzde 33'lük zam teklifi reddedilince, işçiler grev kararı aldı. Detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Boeing'de çatışma derinleşiyor: İşçiler grev kararı aldı
KAYNAK: AA

Uluslararası Makinistler ve Havacılık İşçileri Birliği (IAM), Boeing işçilerinin yüzde 94,6’sının dört yıl sürecek ve ücretlerde yüzde 33 artış öngören geçici sözleşmeyi reddettiğini duyurdu. IAM 751. Bölge Başkanı Jon Holden, işçilerin büyük bir oy çoğunluğuyla grev kararı aldığını açıkladı. Holden, işçilerin düşük ücretler ve emeklilik ile sağlık hizmetlerinde yaptıkları kesintiler nedeniyle büyük zorluklar yaşadığını belirtti.

Boeing'den İlk Tepkiler

Boeing, grev kararının ardından yaptığı açıklamada, "Yeni bir anlaşmaya varmak için masaya dönmeye hazırız" mesajını verdi. Şirket, IAM liderliği ile vardıkları geçici anlaşmanın üyeler tarafından kabul edilemediğini belirterek, çalışanlar ve sendika ile ilişkileri yeniden düzenleme kararlılıklarını vurguladı.

Sosyal Medyada Tepkiler

Sendika üyeleri, geçen hafta boyunca sosyal medyada anlaşmayla ilgili şikayetlerini paylaştı ve daha yüksek ücret talebinde bulundu. IAM ve Boeing arasındaki anlaşmada, işçilerin ücretlerinin dört yıl boyunca yüzde 33 artması öngörülmüş ancak bu oran, sendikanın müzakereler sırasında talep ettiği yüzde 40'ın altında kalmıştı.

Grev, Boeing'in Mali Sorunlarını Derinleştirebilir

Boeing, bu yılın ikinci çeyreğinde yaklaşık 1,44 milyar dolar net zarar açıklamış ve gelirinin yüzde 14,6 düştüğünü belirtmişti. Bu grevin, Boeing’in mali sorunlarını daha da derinleştirmesi bekleniyor. 2008’deki 8 haftalık grev, şirkete günde yaklaşık 100 milyon dolara mal olmuştu ve Boeing, o dönemde yaşadığı zorluklardan daha kötü bir mali durumda bulunuyor.

500 Milyar Dolarlık Değer

Boeing’in geliri azalsa ve borcu artsa da, şirketin 500 milyar doları aşan devasa bir sipariş birikimine sahip olduğu vurgulanıyor. Ancak, 2018 ve 2019’daki "737 Max" uçak kazaları sonrası şirket, 27 milyar dolar kaybetmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serik’te 45 Adet Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi

Serik’te 45 Adet Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi