Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya İspanya ABD Başkanlık Seçimlerinde Kamala Harris'e Destek Verdi

İspanya ABD Başkanlık Seçimlerinde Kamala Harris'e Destek Verdi

İspanya'nın sol koalisyon hükümeti, ABD başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı Kamala Harris'i desteklediğini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İspanya ABD Başkanlık Seçimlerinde Kamala Harris'e Destek Verdi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İspanya’da azınlık sol koalisyon hükümeti, ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde açıkça Kamala Harris’in yanında yer aldı. 

Donald Trump ile Kamala Harris arasında gerçekleşen televizyon münazarası sonrası İspanyol hükümet yetkilileri, kazananın Harris olduğunu savundu. Özellikle, hükümetin büyük ortağı olan Sosyalist İşçi Partisi (PSOE)'nden gelen açıklamalarda Harris'e açık destek verildi.

Başbakan Yardımcısı Bolanos: "Harris, Trump’a soğuk duş aldırdı"

Başbakan Yardımcısı ve Adalet ile Özerk Yönetim Meclisleri arasındaki İlişkilerden sorumlu Bakan Felix Bolanos, televizyon münazarasını izlememesine rağmen, Harris’in Trump’a zor anlar yaşattığını belirtti. Bolanos, "Okuduklarım ve dinlediklerim kadarıyla Harris, Trump'a soğuk bir duş aldırmış. Kazanan Harris olmuştur. Bundan çok memnunuz, dünya için iyi bir şey" dedi.

Eşitlik Bakanı Redondo: "Harris, tartışmanın açık galibidir"

İspanya Eşitlik Bakanı Ana Redondo da Harris’e övgüler yağdırdı. Redondo, "Harris, bu münazaranın açık kazananıdır ve göreve hazır olduğunu göstermiştir. Kariyerini biliyoruz ama performansı bizi de şaşırttı" şeklinde konuştu.

PSOE Meclis Sözcüsü Lopez: "Harris, Trump’ı köşeye sıkıştırdı"

PSOE Meclis Sözcüsü Patxi Lopez ise Harris’in, Trump’ı köşeye sıkıştırdığını ve bu münazaranın galibi olduğunu belirtti. Lopez, "Bu sonuç, herkes için önemli olan ABD seçimlerinde dengeyi değiştirebilir. Biz elbette Kamala'yı destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD’de seçim yarışı sürüyor

5 Kasım’da yapılacak olan ABD başkanlık seçimleri için geri sayım devam ederken, Harris ile Trump arasında ABC News kanalında yayımlanan televizyon tartışmasında iç politikadan ekonomiye, sınır güvenliğinden dış politikaya kadar birçok başlıkta görüş ayrılıkları öne çıktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Kasımpaşa Maçı Hazırlıklarına Devam Ediyor

Fenerbahçe Kasımpaşa Maçı Hazırlıklarına Devam Ediyor