Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan İsrail'e Sert Tepki

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan İsrail'e Sert Tepki

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına sert tepki gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan İsrail'e Sert Tepki
KAYNAK: İHA

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ilk resmi yurt dışı ziyaretini gerçekleştirdiği Irak'ta, Başbakan Muhammed Şiya Sudani ile bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel güvenlik konuları ele alındı. Pezeşkiyan, İsrail'in Gazze'deki eylemlerine dair sert açıklamalarda bulunarak, Avrupa ve ABD'nin gerçek yüzünü gözler önüne serdi.

“İsrail'in Eylemleri Avrupa ve ABD'nin Sahte İddialarını Ortaya Çıkardı”

Pezeşkiyan, İsrail'in Gazze'deki kitlesel saldırılarını kınayarak, bu eylemlerin Avrupa ve ABD'nin insan hakları konusundaki ikiyüzlülüğünü gözler önüne serdiğini belirtti. İsrail'in Filistin halkına yönelik şiddetini ve bu şiddetin Avrupa ile ABD'nin sağladığı silahlarla gerçekleştirildiğini ifade eden Pezeşkiyan, bu ülkelerin insan hakları konusundaki sahte iddialarını vurguladı. Ayrıca, Filistinlilerin kendilerini savunmalarının "terörizm" olarak damgalandığını ve Müslümanların ancak birlik içinde zafere ulaşabileceğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan İsrail'e Sert Tepki

İran ve Irak Arasındaki İş Birliği ve Güvenlik Anlaşmaları

Pezeşkiyan, İran ve Irak arasındaki mevcut anlaşmaların değerli kazanımlar sağladığını belirtti ve bu anlaşmaları genişletmeye hazır olduklarını ifade etti. İran'ın, bağımsız ve güçlü bir Irak için çalıştığını ve iki ülke arasında güvenli ve gelişmiş bir ilişki kurmak istediklerini vurguladı. İki ülkenin stratejik ve uzun vadeli planlar için bir uzman komite kurma kararı aldığını ve bu komitenin, bölgedeki güvenlik sorunlarıyla, özellikle DEAŞ ve kaçakçılıkla mücadeleye odaklanacağını belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan İsrail'e Sert Tepki

Irak Başbakanı Sudani'nin İran'a Destek Vurgusu

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, toplantıda Irak topraklarının İran'a karşı saldırılar için kullanılmasına müsaade edilmeyeceğini açıkladı. Güvenlik iş birliği konusunun ele alındığını ve herhangi bir sınır ötesi saldırıya izin verilmeyeceğini ifade etti. Ayrıca, sınır bölgelerindeki güvenliğin sağlanması konusunda ilerleme kaydedildiğini ve iki ülke arasındaki stratejik ortaklık konularına dikkat çekildiğini belirtti.

Ekonomik ve Stratejik İş Birlikleri

Sudani, iki ülke arasında imzalanan 14 mutabakat zaptının ortak iş birliğini artıracak bir yol haritası sunduğunu ifade etti. Ayrıca, Kalkınma Yolu Projesi ve Zurbatiyah'taki ekonomik şehir için 2 bin dönüm arazi tahsis edildiğini açıkladı. Filistin'deki gelişmeleri de ele aldıklarını belirten Sudani, Gazze'deki saldırıların bölgesel istikrarı tehdit ettiğini ve uluslararası toplumun bu konuda etkili bir rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Irak'ın Kuzeyindeki Ter*ristler Habur'daki Karakola Teslim Oldu

Irak'ın Kuzeyindeki Ter*ristler Habur'daki Karakola Teslim Oldu