Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Trump Sus Payı Davasında Jüri Kararıyla Suçlu Bulundu

Trump Sus Payı Davasında Jüri Kararıyla Suçlu Bulundu

Eski ABD Başkanı Trump, New York'ta görülen "sus payı" davasında suçlu bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trump Sus Payı Davasında Jüri Kararıyla Suçlu Bulundu
KAYNAK: AA

Mahkemede hakkındaki 34 suçlamadan tamamının kabul edilmesiyle eski ABD Başkanı ve 2024 Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, New York'ta görülen "sus payı" davasında jüri tarafından suçlu bulundu.

Bu kararla birlikte, ABD tarihinde suçlu bulunan ilk eski başkan unvanını kazandı.

Jüri, Trump'ı Tüm Suçlamalardan Suçlu Buldu

New York'ta görülen "sus payı" davasında, 7'si erkek 12 kişilik jüri heyeti, Trump'ın hakkındaki 34 suçlamadan tamamını kabul ederek suçlu olduğuna hükmetti. Bu karar, ABD'de bir başkanın mahkemede suçlu bulunması tarihinde bir ilktir.

Trump, Karar Sonrası Medyaya Açıklama Yaptı

Jüri kararının ardından Trump, kısa bir açıklama yaparak duruşmayı rezalet ve hileli olarak nitelendirdi. Ancak kendisinin masum olduğunu savundu ve ülkesini ve anayasayı savunduğunu vurguladı. Trump ayrıca, davanın siyasi bir komplo olduğunu iddia etti ve kararı haksız bulduğunu dile getirdi.

Cezası 11 Temmuz'da Belli Olacak

Dava yargıcı Juan Merchan, jürinin kararının ardından Trump'a verilecek cezanın 11 Temmuz 2024 tarihinde belirleneceğini açıkladı. Ancak uzmanlar, Trump'ın yaşını ve daha önceki ceza almadığı göz önünde bulundurarak hafif bir ceza alabileceğini belirtiyor.

Trump'ın Seçimlere Etkisi

Trump'ın mahkumiyeti, Kasım ayındaki başkanlık seçimlerine etkisi tartışılıyor. Anayasaya göre, Trump'ın hala aday olma hakkı bulunuyor ancak suçlu bulunması seçmenler üzerinde nasıl bir etki yaratacağı belirsizliğini koruyor.

Toplumun Tepkileri

Trump'ın suçlu bulunmasına farklı tepkiler geldi. Destekçileri ve karşıtları Trump Tower önünde toplandı. Bir grup Trump karşıtı, onu hapse gönderilmesini istedi, diğerleri ise destek verdi. Ancak bir vatandaş, Trump'ın suçlu bulunmasının üzücü olduğunu dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sınava girecek olanlar dikkat! Bu duygu başarı düşürüyor

Sınava girecek olanlar dikkat! Bu duygu başarı düşürüyor