Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Britanya'da Babalık İzni İçin Heykellere Bebek Askıları Bağlandı

Britanya'da Babalık İzni İçin Heykellere Bebek Askıları Bağlandı

Londra'da başlatılan kampanyada erkek heykellere bebek askıları bağlanarak babalık izninin iyileştirilmesi çağrısı yapıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Britanya'da Babalık İzni İçin Heykellere Bebek Askıları Bağlandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Londra'nın merkezinde bulunan bronz heykellere bağlanan bebek askıları, babalık izninin artırılması gerektiğine dair güçlü bir mesaj taşıyor. Yeni kurulan Dad Shift adlı kampanya grubu, mühendis Isambard Kingdom Brunel, aktörler Laurence Olivier ve Gene Kelly, futbolcular Thierry Henry ve Tony Adams gibi ünlü figürlerin heykellerine maket bebekler yerleştirdi.

Bu dikkat çekici eylem, Britanya'nın ebeveyn izni seçeneklerinin yetersiz olduğunu ve babaların çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmesi gerektiğini vurgulamak amacıyla gerçekleştirildi. Britanya'daki mevcut babalık izni, haftalık 184 pound ödenen yalnızca iki hafta ile sınırlı. Bu durum, ülkenin Avrupa'daki en düşük babalık izni haklarına sahip olmasına neden oluyor.

Ebeveyn izni reformu çağrısı

Yeni bir araştırmaya göre, Britanya'daki her üç babadan biri çocuklarının doğumundan sonra hiç babalık izni kullanmıyor ve babalık izni alan her iki aileden biri maddi sıkıntılar yaşıyor. Bu bağlamda kampanyacılar, bu ay içinde başbakana açık bir mektup göndererek babalık izninin iyileştirilmesi için acil bir çağrı yapmayı planlıyor.

Kampanya, "insanlar için uygun fiyatlı, önemli bir süre tanıyan ve ebeveynler arasında eşitliği destekleyen ebeveyn izni" talep ediyor. Kamuoyu yoklamalarına göre Britanya'daki babaların yüzde 90'ı çocuklarının hayatlarının daha büyük bir parçası olmak istiyor

Sosyal medyada büyük ilgi

George Gabriel ve Alex Lloyd Hunter adlı kampanya grubunun kurucu ortakları, bebek askısı bağlama sanatında uzmanlaşmış Mel Pinet'in desteğiyle, model bebekleri erkek heykellerine bağlamak için Londra'nın merkezini dolaştı. Seçkin erkek figürlerinin bebeklerle birlikte görülmesi, sabah işe gidenlerin büyük ilgisini çekti ve birçok kişi fotoğraf çekmek için durdu. Kampanya, olumlu anlamda dikkat çekici bir etki yaratmayı hedefliyordu.

Kampanyanın amacı ve mesajı

Gabriel, "Kamusal yaşamdaki figürleri tasvir etme biçimimizde büyük bir dengesizlik var. Kadınlara genellikle eş, anne ve kız olarak yaşamları hakkında sorular sorulurken, kamusal yaşamdaki erkek figürler genellikle bu yönlerini paylaşmaya teşvik edilmezler. Biz de onların babalık rollerine ve bebekleriyle bağ kurmalarına yardımcı olacak desteğin önemine dikkat çekmek istedik" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünyanın En Yaşlı Kedisi Rosie 33 Yaşında Hayatını Kaybetti

Dünyanın En Yaşlı Kedisi Rosie 33 Yaşında Hayatını Kaybetti