Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Titanic ve Avatar'ın Yapımcı Jon Landau 63 Yaşında Hayatını Kaybetti

Titanic ve Avatar'ın Yapımcı Jon Landau 63 Yaşında Hayatını Kaybetti

Titanic ve Avatar gibi tüm zamanların en yüksek gişe yapan filmlerinin Oscar ödüllü yapımcısı Jon Landau, 63 yaşında hayata veda etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Titanic ve Avatar'ın Yapımcı Jon Landau 63 Yaşında Hayatını Kaybetti
KAYNAK: Haber Merkezi

"Titanic" ve "Avatar" gibi tüm zamanların en yüksek gişe yapan filmlerinin Oscar ödüllü yapımcısı Jon Landau, 63 yaşında hayata veda etti. Yönetmen James Cameron'ın uzun süreli yapımcı ortağı olan Landau'nun, bir yıldan fazla süredir kanserle mücadele ettiği bildirildi.

Landau'nun kardeşi Tina, sosyal medyada yaptığı açıklamayla Jon Landau'nun ölümünü doğruladı ve onu "bir kızın hayal edebileceği en iyi kardeş" olarak nitelendirdi. Jon Landau, Hollywood yapımcıları Ely ve Edie Landau'nun oğlu olarak dünyaya gelmiş ve sinema dünyasında önemli bir iz bırakmıştı.

Jon Landau'nun Kariyeri

Jon Landau, kariyerine 20th Century Fox film yapım şirketinde yönetici olarak başladı. Ancak asıl büyük çıkışını, yönetmen James Cameron ile birlikte çalışarak yaptı. 1997 yapımı "Titanic" filmi, dünya çapında gişede 1 milyar dolar barajını aşan ilk film oldu ve Landau'ya büyük bir başarı getirdi.

Landau, daha sonra sırasıyla 2009 ve 2022'de vizyona giren "Avatar" ve devam filmi "Avatar: The Way of Water" ile "Titanic"in rekorlarını kırmaya devam etti. Bu filmler, sinema tarihinin en yüksek gişe hasılatı yapan yapımları arasında yer aldı.

James Cameron'dan Duygusal Açıklama

Yapımcı ortağı James Cameron, Landau'nun ölüm haberinin ardından The Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamada, "Büyük bir yapımcı ve önemli bir insan aramızdan ayrıldı" dedi. Cameron, Landau ile birlikte çalıştığı projelerdeki başarının büyük bir kısmını ona borçlu olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Dördüncü Gün Heyecanı

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Dördüncü Gün Heyecanı