Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Orman Genel Müdürlüğü'nden Güvercinlik Koyu'ndaki otellerle ilgili dikkat çeken açıklama

Orman Genel Müdürlüğü'nden Güvercinlik Koyu'ndaki otellerle ilgili dikkat çeken açıklama

Orman Bölge Müdürlüğü, Muğla'nın Milas ilçesi Güvercinlik Koyu'ndaki otel inşaatları hakkında sosyal medyada yayılan iddialara yanıt verdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Orman Genel Müdürlüğü'nden Güvercinlik Koyu'ndaki otellerle ilgili dikkat çeken açıklama
KAYNAK: Haber Mekezi

Orman Bölge Müdürlüğü, Muğla'nın Milas ilçesi Güvercinlik Koyu için 'Yanan orman alanlarında otel yapılıyor' paylaşımları üzerine açıklama yaptı. Müdürlüğün 3 otelin daha önceki yıllarda inşa edildiğine vurgu yapması dikkat çekti.

Muğla'nın Marmaris ilçesi Güvercinlik Koyu'ndaki otel inşaatları üzerine sosyal medyada dolaşan iddialara Orman Bölge Müdürlüğü'nden yanıt geldi. Müdürlük, sosyal medyada yer alan “Yanan orman alanlarına otel yapılıyor” paylaşımlarının gerçekleri yansıtmadığını belirtti.

'Güvercinlik Koyu 1987'den Beri Turizm Merkezi'

Orman Bölge Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Güvercinlik Koyu 1987 yılında Turizm Merkezi olarak ilan edildi. Bu bölgede 42 hektarlık ormanlık alan 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edildi. 2007 ve 2021 yıllarında meydana gelen orman yangınları nedeniyle tahsis edilen alanın bazı kısımları iptal edildi. Günümüzde tahsis 27 hektarlık alanda devam ediyor.

Otel İnşaatları Yangın Öncesi Tahsis Edilen Alanlarda

Açıklamada, Güvercinlik Koyu'nda inşa edilen La Blanche, Titanic ve Lujo Otelleri'nin daha önceki yıllarda tahsis edilen alanlarda yapıldığı vurgulandı. Açıklamaya göre; 2007 yılında çıkan orman yangınında 223 hektar alan zarar gördü. Lujo Otel'in inşa edildiği 8,4 hektarlık alandan sadece 2,9 hektarlık kısmı yangından etkilendi. Titanic ve La Blanche Otellerinin bulunduğu alanlar ise yangından etkilenmedi. Bu nedenle, yangından sonra yapılan imar düzenlemeleriyle ilgili iddiaların gerçek dışı olduğu ifade edildi.

Yanan Alanlarda Ağaçlandırma Çalışmaları

Orman Bölge Müdürlüğü, Anayasa'nın 169. maddesi gereğince yanan orman alanlarının yeniden ağaçlandırıldığını ve bu çalışmaların kamuoyuyla paylaşıldığını belirtti. Müdürlük, yanan orman alanlarında yapılan ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini ve kamuoyuna bu konuda bilgi verileceğini açıkladı.

Orman Bölge Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle:

"Bazı sosyal medya hesaplarından "Yanan orman alanlarına otel yapılıyor, örnekleriyle inceleyelim" paylaşımlarına ve çeşitli medya organları ve yorumlardaki benzer iddialara istinaden Orman Genel Müdürlüğü olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Muğla Milas Güvercinlik Koyu, 1987 yılında Turizm Merkezi olarak ilan edilmiştir. Bu bölgede, 42 Ha'lık ormanlık alan, 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlğı'na tahsis edilmiştir. 2021 yılında, tahsis alanının 2007 ve 2021 yılı orman yangınlarında zarar gören kısımları iptal edilmiş olup, tahsis 27 Ha'lık alanda devam etmektedir. Tahsis edilen bu alanlara, La Blanche, Titanic ve Lujo Otelleri inşa edilmiştir. 2007'de Güvercinlik'te çıkan orman yangınında 223 hektar alan zarar görmüştür. Lujo Otel için tahsis edilen 8,4 Ha'lık alanın içerisindeki 2,9 Ha'lık kısmı yangından etkilenmiştir. Titanic ve La Blanche Otellerin bulunduğu alanlar ise yangından etkilenmemiştir. Kronolojiden de görüldüğü üzere, alanın otellere tahsis işlemi yangından önce yapılmıştır. Yani yanan alanların imara açıldığı veya otel yapıldığı iddiaları gerçekleri yansıtmamaktadır. Anayasa'nın 169. maddesindeki "Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir" hükmü gereğince yanan orman alanları tekrar ağaçlandırılmaktadır. Yanan alanlarda yapılan
çalışmalar kamuoyu ile de paylaşılmaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yurt genelinde gök gürültülü sağanak uyarısı

Yurt genelinde gök gürültülü sağanak uyarısı