Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya The Lancet: Gazze'de Gerçek Ölü Sayısı 186 Bin veya Daha Fazla Olabilir

The Lancet: Gazze'de Gerçek Ölü Sayısı 186 Bin veya Daha Fazla Olabilir

Dünyanın önde gelen haftalık tıp dergilerinden The Lancet, Gazze'de İsrail'in saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 186 bin olabileceğini yazdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
The Lancet: Gazze'de Gerçek Ölü Sayısı 186 Bin veya Daha Fazla Olabilir
KAYNAK: Haber Merkezi

Dünyanın önde gelen haftalık tıp dergilerinden The Lancet, Gazze'de İsrail'in saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 186 bin olabileceğini yazdı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre; İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 153 Filistinli öldü, 87 bin 828 kişi ise yaralandı.

Türünün en eskilerinden biri olarak kabul edilen ve dünyanın en yüksek etkili hakemli akademik dergilerinden biri olan The Lancet, Gazze'de ölü sayısının 186 bin olabileceğini belirten bir makale yayımladı.

Veri Toplamak Zorlaşıyor

Makale, "Altyapının büyük bölümünün tahrip olması nedeniyle Gazze Sağlık Bakanlığı için veri toplamak giderek zorlaşıyor" ifadesini kullanarak, Gazze Sağlık Bakanlığı'nın ölümleri tespit etme ve raporlama süreçlerinde karşılaştığı zorluklara dikkat çekti. Gazze Sağlık Bakanlığı, hastanelerinde ölen veya ölü olarak getirilen insanlara dayanarak yaptığı olağan raporlamayı güvenilir medya kaynaklarından ve ilk müdahale ekiplerinden gelen bilgilerle desteklemek zorunda kaldı.

Kimlik Tespiti ve Enkaz Altındaki Cesetler

Makale, 10 Mayıs itibarıyla Gazze'de 35 bin 91 olan ölü sayısının yüzde 30'unun kimliğinin tespit edilemediğini yazdı. Ayrıca, enkaz altında bulunan ceset sayısının 10 binden fazla olduğu tahmin ediliyor. BM, 29 Şubat 2024 itibariyle Gazze Şeridi'ndeki binaların yüzde 35'inin yıkılmış olduğunu belirtti.

Dolaylı Ölümler ve Gerçek Ölüm Sayısının Tahmini

Silahlı çatışmaların dolaylı sağlık etkilerine sahip olduğuna vurgu yapan makalede, "Çatışmanın yoğunluğu, sağlık altyapısının tahrip olması, ciddi gıda, su ve barınak sıkıntısı, halkın güvenli yerlere kaçamaması ve Gazze Şeridi'nde hala aktif olan çok az sayıdaki insani yardım kuruluşundan biri olan UNRWA'nın finansman kaybı göz önüne alındığında toplam ölü sayısının büyük olması beklenmektedir" denildi.

Yakın geçmişteki çatışmalarda dolaylı ölümlerin doğrudan ölümlerin üç ila 15 katı arasında değiştiği ifade edilen makalede, rapor edilen 37 bin 396 ölüme, her bir doğrudan ölüme dört dolaylı ölüm şeklinde "muhafazakâr" bir tahmin uygulandığında, Gazze'de 186 bin veya daha fazla ölümün yaşanmış olabileceği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Panama Filmi Nerede Çekildi? Panama Filmi Konusu Ne? Oyuncuları Kim?

Panama Filmi Nerede Çekildi? Panama Filmi Konusu Ne? Oyuncuları Kim?