Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya UNRWA'dan Gazze Şeridi'nde Sağlık Tehditleri Konusunda Uyarı

UNRWA'dan Gazze Şeridi'nde Sağlık Tehditleri Konusunda Uyarı

UNRWA, Gazze'de bölgedeki sağlık koşullarının kötüleştiğini ve kemirgen ile böceklerin yayılması nedeniyle sağlık risklerinin arttığını duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
UNRWA'dan Gazze Şeridi'nde Sağlık Tehditleri Konusunda Uyarı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik şiddetli saldırılarının sağlık koşullarını olumsuz etkilediğini açıkladı.

İsrail'in, altyapı sistemlerini hedef alan saldırılarının ardından, Gazze'de sağlık şartlarının gün geçtikçe kötüleştiği belirtiliyor.

Kemirgen ve Böcekler Sağlık Risklerini Artırıyor

UNRWA'nın sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, bölgedeki kemirgen ve böceklerin insan sağlığını tehdit eden hastalıklar yaydığı vurgulandı. Bu durumun, sağlık için ciddi bir risk oluşturduğuna dikkat çekildi. Şu ana kadar Gazze'de 41 bin 252 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

UNRWA'nın Çalışmaları ve Uluslararası Uyarılar

UNRWA ekiplerinin, yerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı bölgelerdeki kemirgen ve böceklerin etkilerini azaltmak için çeşitli çözümler üzerinde çalıştığı ifade edildi. Ayrıca, BM Gazze Kıdemli İnsani Yardım ve Yeniden Yapılanma Koordinatörü Sigrid Kaag, Gazze'deki durumun giderek kötüleştiğine dikkat çekerek, "Ortak insanlığımız tehlikede." şeklinde uyarıda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
THY'den indirimli bilet kampanyası: Şehirlerin listesi açıklandı

THY'den indirimli bilet kampanyası: Şehirlerin listesi açıklandı