Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Son Dakika! İsrail Gazze Şeridi'nden geri çekiliyor!

Son Dakika! İsrail Gazze Şeridi'nden geri çekiliyor!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki işgal ve saldırılarını sürdürdüğü bölgelerden biri olan 36. Tümen'in geri çekileceğini duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Son Dakika! İsrail Gazze Şeridi'nden geri çekiliyor!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki işgal ve saldırılarını sürdürdüğü bölgelerden biri olan 36. Tümen'in geri çekileceğini duyurdu. İsrail ordu radyosu üzerinden yapılan açıklamada, Gazze'de faaliyet gösteren 3 tümenin savaşa devam edeceği, ancak 36. Tümen'in çekileceği ifade edildi.

31 Aralık tarihinde de İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde bulunan 551. Yedek Tugayı, 14. Tugay ve üç eğitim tugayının geri çekileceğini açıklamıştı. Özellikle Golani Tugayı'na mensup birliklerin ağır kayıplar vermesinin ardından gerçekleşen bu çekilme hamlesi, bölgedeki askeri konumda değişikliklere işaret ediyor.

Yapılan açıklamalara göre, İsrail ordusu, savaşın üçüncü aşamasına geçti ve daha küçük askeri güçlerle faaliyet göstermeye başladı. Ancak resmi olarak üçüncü aşamaya geçildiğine dair bir açıklama yapılmadı.

İsrail merkezli "Walla" haber sitesi ve Kanal 12 televizyonu, bu çekilme kararının, Golani Tugayı'na bağlı birliklerin ağır kayıplarının yaşandığı bir döneme denk geldiğini bildirmişti. Gazze Şeridi'nden çekilen askeri güçlerin yerine, daha küçük birimlerin kullanılacağı ve bölgedeki askeri stratejilerin revize edilebileceği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
10 pavyon kapatıldı: Validen açıklama

10 pavyon kapatıldı: Validen açıklama