Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Somali’de Restoran Saldırısı: 5 Ölü 20 Yaralı

Somali’de Restoran Saldırısı: 5 Ölü 20 Yaralı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, dün akşam saatlerinde, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası finalini izleyenlerin bulunduğu bir restoranın önünde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda büyük bir trajedi yaşandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Somali’de Restoran Saldırısı: 5 Ölü 20 Yaralı
KAYNAK: İHA

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, dün akşam saatlerinde, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası finalini izleyenlerin bulunduğu bir restoranın önünde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda büyük bir trajedi yaşandı. Polis yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, aracın infilak etmesi sonucu en az 5 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi ise yaralandı. Patlamanın etkisiyle 10 aracın kullanılamaz hale geldiği ve çevredeki binalarda ciddi hasarlar oluştuğu bildirildi.

Saldırıyı terör örgütü Eş-Şebab üstlendi. Bu örgüt, bölgede uzun süredir güvenlik güçleri ve sivil halka yönelik saldırılar düzenliyor. Mogadişu'da gerçekleşen son saldırı, bölgedeki güvenlik endişelerini bir kez daha artırdı.

Patlamanın ardından bölgeye sevk edilen acil yardım ekipleri, olay yerindeki yaralılara müdahale ederken, yangın söndürme çalışmaları da başlatıldı. Polis ekipleri, patlamanın detaylarını incelemek ve saldırının arkasındaki şüphelileri belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Somali hükümeti ise saldırıya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı ancak güvenlik önlemlerini artırdı.

DÜNYA'DAN TEPKİLER

Dünya genelinde saldırıya yönelik kınama mesajları ve başsağlığı dilekleri yükseldi. Uluslararası toplum, terörizmin her türlüsüne karşı birlikte durma çağrısı yaparken, Somali'deki güvenlik durumu uluslararası endişeleri de beraberinde getiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mehmet Ali Erbil'in Deniz Keyfi: Genç Sevgilisiyle Tatil Görüntüleri Magazin Gündemine Oturdu

Mehmet Ali Erbil'in Deniz Keyfi: Genç Sevgilisiyle Tatil Görüntüleri Magazin Gündemine Oturdu