Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya TİKA Somali'de Ücretsiz Sağlık Hizmeti Sağladı

TİKA Somali'de Ücretsiz Sağlık Hizmeti Sağladı

TİKA, Somali'nin başkenti Mogadişu'da ücretsiz sağlık hizmeti sağlayarak, 267 hastayı muayene etti ve 87 başarılı cerrahi operasyon gerçekleştirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TİKA Somali'de Ücretsiz Sağlık Hizmeti Sağladı
KAYNAK: AA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Somali'nin başkenti Mogadişu'da önemli bir sağlık hizmeti seferberliğine imza attı. Cezire Üniversitesi Hastanesi ve Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen kampanya kapsamında, kulak burun boğaz (KBB) ve genel cerrahi alanlarında ücretsiz sağlık hizmeti sağlandı.

TİKA'nın yazılı açıklamasına göre, Islamic Help Türkiye işbirliğiyle düzenlenen bu kampanya, 10 gün boyunca Türkiye'den gelen gönüllü sağlık ekibinin yoğun çabalarıyla hayata geçirildi. Bu süre zarfında, 267 hasta muayene edildi ve 87 cerrahi operasyon başarıyla tamamlandı.

Somali'de tedavi edilemeyen vakalara müdahale

Kampanya sırasında, Somali’de yerel imkânlarla tedavi edilemeyen parotis tümörü, gırtlak kanseri gibi ciddi vakalar da ele alındı. Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin imkânları kullanılarak bu hastalara müdahale edildi ve sağlıklarına kavuşmaları sağlandı.

Yerel sağlık çalışanlarına eğitim desteği

Ayrıca, kamp boyunca yerel sağlık çalışanlarına ve tıp öğrencilerine yönelik teorik ve pratik eğitimler verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Amasya Yeşilırmak'ta Balık Ölümleri Tespit Edildi: Vatandaşlar Endişeli

Amasya Yeşilırmak'ta Balık Ölümleri Tespit Edildi: Vatandaşlar Endişeli