Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Rusya kırmızı bültenle aranan tutukluyu serbest bıraktı

Rusya kırmızı bültenle aranan tutukluyu serbest bıraktı

Rusya, ABD'deki yatırımcılardan 60 milyon doları dolandırdığı iddia edilen Joshua Cartu'yu serbest bıraktı. INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan Cartu'nun yargılanmasına son verildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya kırmızı bültenle aranan tutukluyu serbest bıraktı
KAYNAK: İHA

Rusya'da bugün önemli bir gelişme yaşandı. ABD'deki yatırımcılara yönelik dolandırıcılık suçlamalarıyla INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan İsrail-Kanada vatandaşı Joshua Cartu, geçtiğimiz pazartesi günü Saint Petersburg'daki Pulkovo Havalimanı'nda yakalanmış ve tutuklanmıştı.

Mahkemeden Şaşırtıcı Karar

Saint Petersburg'un Moskovsky Bölge Mahkemesi tarafından yapılan açıklamaya göre, "Ferrari kaçağı" olarak bilinen Cartu'nun yargılamaları sonlandırıldı. Mahkeme, Cartu'nun serbest bırakılmasına karar verdi. Bu gelişme, dolandırıcılık suçlamalarıyla ilgili olarak büyük bir yankı uyandırdı.

Kanada ve ABD'den Tepkiler

Kanada Dışişleri Bakanlığı, Joshua Cartu'nun Rusya'da tutuklandığını doğruladı ve konsolosluk yardımı teklifinde bulundu. Bakanlık, "Rusya'da bir Kanadalının tutuklandığından haberdarız" açıklamasını yaptı.

ABD hükümeti ise 2021 yılında Cartu ve kardeşleri David ile Jonathan'ı da kapsayan bir grup hakkında dolandırıcılık suçlamasında bulunmuştu. Cartu'nun serbest bırakılması, uluslararası hukuk ve suçluların takibi açısından önemli bir tartışma başlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'li Bayraktutan'dan sert açıklama: 'Yazıklar olsun!'

CHP'li Bayraktutan'dan sert açıklama: 'Yazıklar olsun!'