Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri'nin Tahran Ziyareti: Orta Doğu'daki Gerilimler

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri'nin Tahran Ziyareti: Orta Doğu'daki Gerilimler

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, İran'ın başkenti Tahran'a diplomatik temaslar için gitti. Bu ziyaret, Orta Doğu'da tırmanan gerilimler ve son gelişmelerle örtüşüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri'nin Tahran Ziyareti: Orta Doğu'daki Gerilimler
KAYNAK: Haber Merkezi

Sergey Şoygu, Rusya'nın eski savunma bakanı ve mevcut Güvenlik Konseyi Sekreteri, diplomatik temaslarda bulunmak üzere Tahran'a gitti. Ziyaret, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin 31 Temmuz'da Tahran'da suikaste uğramasının ardından gerçekleştiriliyor. Şoygu'nun, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ve diğer İranlı yetkililerle görüşmelerde bulunması bekleniyor.

İsmail Haniye'nin suikasta uğraması, Orta Doğu'da artan gerilimlerle ilişkilendiriliyor. İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde gerçekleştirilen füze saldırısında 12 çocuk hayatını kaybetti. İsrail, saldırının sorumlusunun Lübnan Hizbullahı olduğunu iddia ederken, Hizbullah bu suçlamayı reddetti.

Bu saldırının ardından üç gün içinde İsrail, Beyrut'a hava saldırısı düzenledi ve Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ü hedef aldı. Şükür'ün ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından Hamas lideri Haniye, Tahran'daki Devrim Muhafızları tarafından korunan bir misafirhanede suikaste uğradı. Hamas ve İran, saldırıdan İsrail'i sorumlu tutsa da Tel Aviv yönetimi, resmi bir açıklamada bulunmadı.

Rusya'nın Tepkisi

Rusya, Hamas liderinin öldürülmesini kınayarak, bu tür eylemlerin "son derece tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine" dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emine Meyrem Kimdir? Emine Meyrem Kaç Yaşında? Emine Meyrem Evli Mi?

Emine Meyrem Kimdir? Emine Meyrem Kaç Yaşında? Emine Meyrem Evli Mi?