Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Oklahoma'da Polisin Yapay Zeka Temelli Tutanakları Tartışma Başlattı

Oklahoma'da Polisin Yapay Zeka Temelli Tutanakları Tartışma Başlattı

Oklahoma'da bir polis memurunun yapay zeka temelli konuşma botu ile hazırladığı tutanağın daha hızlı ve akıcı olduğunu söylemesi, yapay zekanın polis raporlarındaki güvenilirliği ve etkisi hakkında tartışmalara yol açtı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Oklahoma'da Polisin Yapay Zeka Temelli Tutanakları Tartışma Başlattı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Oklahoma eyaletinde görevli polis memuru Matt Gilmore'un yapay zeka temelli konuşma botu kullanarak hazırladığı tutanak, daha hızlı ve akıcı olduğu gerekçesiyle tartışmalara neden oldu.

Gilmore, K-9 köpeğiyle bir grup şüpheliyi ararken, Axon isimli Amerikan firmasının geliştirdiği yapay zeka temelli konuşma botunu kullanarak tutanak hazırladı. Yapay zekanın, başka bir polisin şüphelilerin kaçtığı arabanın renginden söz etmesi gibi hatırlamadığı detayları da belgeye eklediğini belirten Gilmore, yapay zekanın hazırladığı belgenin kendisinin yazabileceğinden çok daha iyi olduğunu ve içeriğinin tamamen doğru olduğunu ifade etti.

Axon'dan "Devrim" Nitelendirmesi

Axon'un üst düzey yöneticisi Rick Smith, bu teknolojiyi "devrim" olarak tanımladı ve polisler arasında oldukça olumlu karşılandığını kaydetti. Smith, yapay zeka temelli sistemlerin polislerin saha görevlerine daha fazla vakit ayırmalarını sağlayarak iş yükünü hafiflettiğini vurguladı.

Yapay zekanın raporları 8 saniyede hazırlaması eleştirildi

Yapay zekanın polis raporlarını 8 saniye gibi kısa bir sürede hazırlayabilmesi, bazı eleştirileri beraberinde getirdi. Hukuk uzmanı Andrew Ferguson, yapay zekanın "yanlış bilgi üretme" ve "etnik kökenle ilgili hassasiyetleri göz önünde bulundurmama" ihtimali nedeniyle tutanakların güvenilirliği hakkında endişelerini dile getirdi.

Oklahoma City'den toplum aktivisti Aurelius Francisco, yapay zekanın belgeleri hazırlama sürecinde polisin işini kolaylaştıracağını ancak farklı etnik kökenlerden olan kişilerin hayatını zorlaştırabileceğini savundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat Yenileniyor! Onay Geldi

Manavgat Yenileniyor! Onay Geldi