Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya OceanGate'e 50 Milyon Dolarlık Dava

OceanGate'e 50 Milyon Dolarlık Dava

Geçen yıl batan Titan denizaltısının mürettebatının son anlarında büyük bir dehşet ve ruhsal ıstırap yaşadığı iddia ediliyor. Fransız kaşif Paul-Henri Nargeolet'in ailesi, OceanGate'e tazminat davası açtı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
OceanGate'e 50 Milyon Dolarlık Dava
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Geçen yıl Haziran ayında Kuzey Atlantik’te batan Titan denizaltısının mürettebatının, son anlarında büyük bir dehşet ve ruhsal ıstırap yaşadığı öne sürülüyor. Fransa'nın ünlü kaşifi Paul-Henri Nargeolet'in ailesi, OceanGate adlı denizaltı operatörüne 50 milyon dolar tazminat davası açtı.

Nargeolet ve Titan

77 yaşındaki Paul-Henri Nargeolet, Titan denizaltısının içinde bulunan beş kişiden biriydi. Titan, ünlü Titanic enkazını ziyaret etmek üzere Haziran 2023'te Kuzey Atlantik'e gitmişti. Ancak denizaltı, aniden batarak felakete yol açtı. Nargeolet, bu trajedinin nedenleri hakkında geniş çaplı bir soruşturmanın merkezinde yer aldı.

Yetkililer, Titan’ın gövdesine uygulanan su baskısının karbon fiberin çatırdama seslerini artırmış olabileceğini ve mürettebatın iletişim ve güç kaybı yaşadığını belirtti. Ancak, Nargeolet’in ailesi OceanGate’i, sefer öncesinde geminin dayanıklılığıyla ilgili kritik detayları açıklamamakla suçladı. Aile, bilirkişilerin hesaplamalarına dayanarak, mürettebatın “geri dönüşü olmayan arızaların farkında” olarak, son anlarında dehşet ve zihinsel ıstırap yaşadıklarını öne sürdü.

OceanGate sözcüsü, dava hakkında henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Jandarmanın Bulduğu Yaralı Şahin Tedavi Altına Alındı

Jandarmanın Bulduğu Yaralı Şahin Tedavi Altına Alındı