Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber OceanGate’in Eski Yöneticisi Kazada ABD Hükümetini Suçladı

OceanGate’in Eski Yöneticisi Kazada ABD Hükümetini Suçladı

OceanGate'in eski yöneticisi David Lochridge, şirketin güvenlik uyarılarını görmezden geldiğini ve Haziran 2023'te yaşanan denizaltı kazasının önlenebileceğini açıkladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
OceanGate’in Eski Yöneticisi Kazada ABD Hükümetini Suçladı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

OceanGate şirketinde bir dönem denizcilik operasyonları direktörü olarak görev yapan David Lochridge, 2023'te Titan denizaltısının patlayarak batmasıyla sonuçlanan kazayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Lochridge, şirkette bulunduğu dönemde defalarca güvenlik uyarıları yaptığını ancak bu uyarıların dikkate alınmadığını belirtti. Şirketin hem çalışanları hem de yolcuların hayatını riske attığını öne sürdü.

"Güvenlik uyarılarım dikkate alınmadı"

Eski yönetici, OceanGate ile yollarının ayrılmasının ardından Titan denizaltısıyla ilgili İş Güvenliği ve Sağlığı İdaresi’ne (OSHA) birçok kez şikayette bulunduğunu ifade etti. Lochridge, özellikle denizaltının pencerelerinin yalnızca 1000 metre derinliğe kadar sertifikalı olduğunu, ancak şirketin bu sınırı aşmak istediğini belirtti. İddialarına göre şirket, bu konuda hem yolcuları hem de mürettebatı bilgilendirmedi.

"Mühendisler yetersizdi"

David Lochridge, Titan'ın üretim ve geliştirme süreçlerinde çalışan mühendislerin çoğunun yeni mezun olduğunu ve hatta bazılarının üniversite eğitimi dahi almadığını iddia etti. Lochridge, bu ekibin gerekli tecrübeye sahip olmadığını ve şirketin deneyimli personel bulundurmak yerine daha düşük maliyetlerle çalışan genç mühendislerle devam etmeyi tercih ettiğini savundu.

Lochridge ayrıca şirketin güvenlik standartlarını göz ardı ettiğini ve daha fazla kar elde etmek amacıyla güvenlikten taviz verdiğini dile getirdi. Özellikle denizaltı camının derinlik dayanıklılığı konusunda üretici firmanın uyarılarının dikkate alınmadığını vurguladı.

Titanik dalışı felaketle sonuçlandı

OceanGate şirketine ait Titan denizaltısı, 18 Haziran 2023’te Titanik enkazını gözlemlemek amacıyla Atlantik Okyanusu'na dalmıştı. Ancak denizaltı, dalış sırasında patlayarak batmış ve içerisindeki 5 kişi hayatını kaybetmişti. Lochridge, bu trajedinin önlenebileceğini, ancak OceanGate'in güvenlik konusundaki uyarıları görmezden geldiğini söyledi.

"Sosyal medyada gördüğünüz her şey bir aldatmaca"

Lochridge, şirketin sosyal medya platformlarında güvenli ve başarılı keşifler sunduğu algısını yaratmaya çalıştığını, ancak bunun gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Sosyal medyada yer alan birçok keşif yolculuğunda güvenlik sorunları yaşandığını öne sürdü ve "Bunların hepsi bir aldatmaca" ifadelerini kullandı.

OceanGate'in, denizaltıyı kullanmak için gerekli donanıma sahip olmayan kişileri bile sadece "gösteriş" amacıyla mürettebata dahil ettiğini söyleyen Lochridge, şirketin kurallar ve yönetmelikleri hiçe saydığını belirtti.

"OSHA'ya ulaşmaya çalıştım ama başarılı olamadım"

Lochridge, OSHA'ya yaptığı şikayetlerin göz ardı edilmesinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Eğer bu uyarılar dikkate alınmış olsaydı, denizaltı kazasının önlenebileceğini savundu. Şirketin, kazadan önce yaptığı tüm güvenlik eksikliklerine rağmen faaliyete devam etmesini eleştirdi.

OceanGate'in şirket temsilcileri ise Lochridge'in bu iddialarına henüz bir yanıt vermedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ziraat Bankası faiz oranını indirdi: İşte konut kredisi aylık ödemeleri

Ziraat Bankası faiz oranını indirdi: İşte konut kredisi aylık ödemeleri