Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Moldova Rus Diplomatı Sınır Dışı Etti

Moldova Rus Diplomatı Sınır Dışı Etti

Moldova'nın ayrılıkçı bölgesi Transdinyester'de Rusya'nın başkanlık seçimi için sandık kurması krize neden oldu. Moldova'nın diplomatik tepkisiyle bir Rus diplomat sınır dışı edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Moldova Rus Diplomatı Sınır Dışı Etti
KAYNAK: İHA

Moldova yönetimi, ayrılıkçı bölge Transdinyester'de Rusya'daki başkanlık seçimi için sandık kurulması krizine yol açtı.

Moldova Dışişleri Bakanı Mihai Popşoi, Rusya'nın Kişinev Büyükelçiliği'nde bir diplomatın sınır dışı edilmesine neden olan bu olayla ilgili olarak Rusya Büyükelçisi Oleg Vasnetov'u Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Bakan Popşoi, Büyükelçi Vasnetov'a Transdinyester bölgesinde sandık kurulmasına ilişkin protesto notası iletildiğini belirtti. Ayrıca, Rusya'nın Kişinev Büyükelçiliğinden bir diplomatın "istenmeyen kişi" ilan edildiğini vurguladı. Moldova Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada da adı açıklanmayan Rus diplomatın istenmeyen kişi ilan edilip sınır dışı edildiği bildirildi.

Transdinyester'de Sandık Kurulmasının Arka Planı

Moldova yönetimi, Rusya'daki devlet başkanlığı seçimi için Rusya’nın Kişinev Büyükelçiliği dışında herhangi bir noktada sandık kurulmasına izin vermemişti. Ancak, ayrılıkçı Transdinyester bölgesinde 250 binden fazla Rus vatandaşı bulunuyor ve bu bölgede 6 oy verme merkezi açıldı.

Transdinyester, Moldova'nın 1991'de Sovyetler Birliği'nden ayrılmasının ardından Rusya'nın desteğiyle tek taraflı bağımsızlığını ilan etmişti.

Rusya'dan Karşılık Açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moldova'nın sınır dışı kararına karşılık vereceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nvidia yapay zeka alanında devrim yaratan yeni çipini tanıttı

Nvidia yapay zeka alanında devrim yaratan yeni çipini tanıttı