Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Küresel Hava Yolu Taşımacılığı Yüzde 8 Artış Gösterdi

Küresel Hava Yolu Taşımacılığı Yüzde 8 Artış Gösterdi

Temmuz ayında küresel yolcu talebi yüzde 8 arttı, ancak CrowdStrike kaynaklı küresel yazılım sorunu havacılık sektöründe önemli aksamalara neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Küresel Hava Yolu Taşımacılığı Yüzde 8 Artış Gösterdi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından açıklanan verilere göre, temmuz ayında küresel yolcu talebi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 oranında arttı. Bu artış, ücretli yolcu kilometresi (RPK) cinsinden ölçülen toplam talep bazında hesaplandı. Aynı dönemde mevcut koltuk kilometresi cinsinden ölçülen toplam kapasite yüzde 7,4 artarken, doluluk oranı yüzde 86,1 olarak gerçekleşti.

Temmuz ayında Microsoft'a siber güvenlik hizmeti sağlayan CrowdStrike tarafından gerçekleştirilen bir güncelleme, Microsoft işletim sistemi ile uyumsuzluk yaşanmasına yol açtı. Bu durum, 19 Temmuz'dan itibaren birçok sektörde küresel yazılım sorunlarına ve önemli aksamalara neden oldu. Microsoft, bu sorunların 8,5 milyon Windows cihazını etkilediğini tahmin etti.

Bu yazılım sorunu, özellikle havacılık sektöründe büyük etki yarattı ve en fazla zarar gören şirket ABD merkezli Delta Hava Yolları oldu.

IATA'nın Değerlendirmesi

IATA Genel Direktörü Willie Walsh, CrowdStrike'ın IT kesintisinin neden olduğu önemli aksamalara rağmen yolcu talebinin Afrika hariç tüm bölgelerde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti. Walsh, yaz sezonunun sona ermesinin ardından insanların uçmaya olan bağımlılığının tekrar hatırlandığını ifade etti.

Walsh, seyahat edenlerin sayısının tatilden iş dünyasına kaydığını ve havacılığın aileleri bir araya getirmek, keşifleri mümkün kılmak ve ticarete güç vermek gibi rolleri olduğunu vurguladı. Ancak, tedarik zincirindeki sorunlar, hava yolu taşımacılığının talebini karşılamada zorluklar yaratıyor. Bu nedenle Walsh, tedarik zinciri sorunlarının çözülmesi ve hava yolculuğunun erişilebilir ve uygun fiyatlı kalması gerektiğine dair acil bir çağrıda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırık kalp sendromunu kalp krizi ile karıştırmayın!

Kırık kalp sendromunu kalp krizi ile karıştırmayın!