Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Microsoft CrowdStrike krizinin sebebi belli oldu

Microsoft CrowdStrike krizinin sebebi belli oldu

Geçtiğimiz ay Microsoft'un yaşadığı küresel çapta kesintinin merkezinde bulunan siber güvenlik şirketi CrowdStrike, arızanın temel nedenini açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Microsoft CrowdStrike krizinin sebebi belli oldu
KAYNAK: Haber Merkezi

Geçtiğimiz ay dünya çapında büyük bir kaosa yol açan Microsoft krizinin merkezindeki siber güvenlik şirketi CrowdStrike, 'Temel Neden Analizi' raporunu yayımladı. 19 Temmuz'da yaşanan arıza, 8 milyondan fazla Microsoft kullanıcısının bilgisayarlarının açılmaması ve mavi ekran hatalarıyla karşılaşmasına neden olmuştu. Bu kesinti, televizyon kanallarının kapanması, hava yolculuklarının aksaması ve hastanelerin randevuları iptal etmesi gibi geniş çaplı bir kaosa yol açmıştı.

Microsoft CrowdStrike krizinin sebebi belli oldu

Kanal 291 Olayı ve Sayı Uyuşmazlığı

CrowdStrike, raporunda krizin nedenini 'Kanal 291 olayı' olarak adlandırdığı bir sensör hatasına dayandırdı. Şirketin açıklamasına göre, Falcon sensörlerinde yapılan bir güncelleme sırasında sistemin 20 girdi alanı olması beklenirken, 21 girdi alanı bulunuyordu. Bu sayı uyuşmazlığı, sistemlerin belleğini doldurarak büyük bir arızaya neden oldu.

Ekstra Veri Krizi

Raporda, 'İçerik yorumlayıcısı yalnızca 20 değer bekliyordu' ifadesi yer alıyor. Bu durum, bilgisayarların ekstra veriyi anlamaya çalışırken zor durumda kaldığını ve sistemlerin çökmesine neden olduğunu gösteriyor. CrowdStrike, sosyal medya platformu X’te özür dileyerek, bu olaydan çıkarılan derslerle daha dirençli bir yapı kuracaklarını ve müşterilere daha iyi hizmet sunacaklarını belirtti.

CrowdStrike, etkilenen müşterilere tüm sistemler geri yüklenene kadar rahat etmeyeceklerini ve özür dilediklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Paylaşımlı yolculuk resmi olarak vergilendirildi! Öktem'den Bakanlığa teşekkür

Paylaşımlı yolculuk resmi olarak vergilendirildi! Öktem'den Bakanlığa teşekkür