Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Kana doymuyorlar! İsrailli askerler beyaz bayrağa rağmen esirleri öldürmüş

Kana doymuyorlar! İsrailli askerler beyaz bayrağa rağmen esirleri öldürmüş

Gazze Şeridi'nde İsrail askerleri tarafından öldürülen 3 esirin beyaz bayrak taşıdıkları ortaya çıktı. Ordudan yapılan 'yanlışlıkla oldu' açıklaması ortalığı daha da karıştırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kana doymuyorlar! İsrailli askerler beyaz bayrağa rağmen esirleri öldürmüş
KAYNAK: İHA

İsrailli bir ordu yetkilisi, Gazze Şeridi'nde İsrail askerleri tarafından 'yanlışlıkla' öldürülen 3 esirin ateşkes anlamında beyaz bayrak taşıdıklarını açıkladı. İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki bombardıman devam ederken, yaşanan olay büyük tepkilere neden oldu.

'Yanlışlıkla'(!) öldürmüşler

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari'nin yaptığı açıklamaya göre, 3 İsrailli esir 'yanlışlıkla' öldürüldü. İsrailli bir ordu yetkilisi ise şoke eden bir açıklama yaparak, öldürülen esirlerin beyaz bayrak taşıdıklarını belirtti. Yetkili, telefonla yaptığı açıklamada, 'Esirlerin hepsi gömleksizdi ve ellerinde beyaz bir bez asılı sopa vardı. Asker, tehdit olarak algılayarak ateş açtı. İki esir hemen orada öldü, diğeri ise yaralı olarak bir binaya sığındı fakat binadan çıktığı anda bir asker tarafından 3. esir de öldürüldü' ifadelerini kullandı.

IDF Sözcüsü Hagari esirlerin isimlerini açıkladı

IDF Sözcüsü Hagari, dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde esir tutulan 3 İsrailli'nin askerler tarafından tehdit olarak algılandığını, ardından da askerlerin esirlere ateş açtığını duyurmuştu. Öldürülen esirlerin isimlerini Yotam Haim, Samer Talalka olarak açıklayan Hagari, 3. esirin ismini ailesinin talebi üzerine dile getirmemişti.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi Result

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi: 3 rehine de bir tehdit oluşturmadıklarını anlayabilmemiz için her şeyi yaptı

Diğer yandan İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, 3 İsrailli esirin Gazze Şeridi’nde öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada, '70 cehennem gibi günden sağ kurtulan 3 esir, İsrail Savunma Kuvvetleri’ne (IDF) doğru hareket etti ve güçlerimiz tarafından öldürüldü. Bu olayda başarılı olamadık. Esirlerin ölümünden dolayı ailelerin derin üzüntüsünü hissediyoruz. IDF ve komutanı olarak ben, yaşananlardan sorumluyuz. 3 rehine bir tehdit oluşturmadıklarını anlayabilmemiz için her şeyi yaptı. Üzerlerinde bomba taşıdıkları yönünde şüphelenmeyelim diye üstsüz hareket ettiler ve anlamamız için beyaz bir bez tuttular. Beyaz bayrak çekip teslim olmak isteyenlere ateş açmak yasaktır. Ancak bu ateş çatışma sırasında ve baskı altında gerçekleştirilmiştir. Bulgular hakkında aileleri bilgilendirdik ve bunları şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıkladık. ' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çifte kaza! Devrilen ambulansa yardıma koşarken kaza yaptılar

Çifte kaza! Devrilen ambulansa yardıma koşarken kaza yaptılar