Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Filistin'de Öldürülen Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi İçin Nablus'ta Cenaze Töreni Düzenlendi

Filistin'de Öldürülen Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi İçin Nablus'ta Cenaze Töreni Düzenlendi

İsrail askerlerinin başından vurduğu Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, Batı Şeria’nın Nablus kentinde dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Filistinliler ve aktivistler yoğun katılım gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Filistin'de Öldürülen Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi İçin Nablus'ta Cenaze Töreni Düzenlendi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için işgal altındaki Batı Şeria'da cenaze töreni düzenlendi. 6 Eylül tarihinde hayatını kaybeden Eygi'nin naaşı, Nablus kentinde bulunan Rafidia Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından, Filistinliler ve aktivistler tarafından omuzlarda taşınarak son yolculuğuna uğurlandı.

"Onun kanı özgürlüğün önünü açsın"

Tören sırasında Eygi’nin Filistin bayrağı ve kefiye ile sarılı naaşı, “Onun kanı özgürlüğün önünü açsın, huzur içinde yat arkadaşımız” yazılı pankartlar eşliğinde taşındı. Cenaze namazına Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi İsmail Çobanoğlu ve Nablus Valisi Gassan Daglas da katıldı. Eygi’nin naaşı, Filistin askerleri tarafından ambulansa yerleştirilerek nakledildi.

Cenaze, Türkiye’ye getirilecek

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının Türkiye’ye getirilmesi için gerekli çalışmaların sürdüğü belirtildi. Dışişleri Sözcüsü Öcü Keçeli, Eygi'nin cenazesinin ailesine teslim edilmesi ve defnedilmesi için çalışmaların sürdüğünü vurgulayarak, cenazenin Ürdün üzerinden ülkemize nakledilmesinin planlandığını belirtti. Eygi’nin cenazesinin, ailesinin isteği doğrultusunda Aydın'ın Didim ilçesinde defnedileceği kaydedildi.

Gerçek mermi ile başından vuruldu

26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi, Nablus'ta yerleşim yerlerinin genişletilmesine karşı düzenlenen protesto sırasında İsrail askerleri tarafından gerçek mermi ile başından vuruldu. Aynı zamanda ABD vatandaşlığı bulunan Eygi, kaldırıldığı Rafidia Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çaykur Rizespor Kaleci Ivo Grbic’i Kadrosuna Kattı

Çaykur Rizespor Kaleci Ivo Grbic’i Kadrosuna Kattı