Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail'in Saldırı Tehdidi Nedeniyle Ülkeler Vatandaşlarına Lübnan'dan Çekilme Uyarıları Yaptı

İsrail'in Saldırı Tehdidi Nedeniyle Ülkeler Vatandaşlarına Lübnan'dan Çekilme Uyarıları Yaptı

İsrail'in Lübnan'a yönelik olası bir saldırısı öncesinde, birçok ülke vatandaşlarına Lübnan'ı terk etmeleri veya bu ülkeye seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in Saldırı Tehdidi Nedeniyle Ülkeler Vatandaşlarına Lübnan'dan Çekilme Uyarıları Yaptı
KAYNAK: Haber Merkezi

İsrail ordusunun Golan Tepeleri'ndeki Dürzi Mecdel Şems kentine düzenlediği 27 Temmuz tarihli roket saldırısının ardından, Lübnan'da gerilim tırmanışa geçti.

Saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti. İsrail, saldırının sorumlusunun Hizbullah olduğunu belirtirken, Hizbullah saldırıyla bir bağlantısı olmadığını savundu. İsrail hükümetinin Lübnan'a yönelik sert misilleme tehdidinin ardından, birçok ülke vatandaşlarına Lübnan'ı terk etmeleri veya bu ülkeye seyahat etmemeleri yönünde uyarıda bulundu.

Ülkeler Seyahat Uyarılarında Bulundu

ABD: ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'daki uçak seferlerinde aksaklıklar yaşandığını belirterek, vatandaşlarına Lübnan'a seyahat etmemeleri uyarısında bulundu. Açıklamada, "Lübnan'da tam kapsamlı bir savaş korkusu var" ifadesine yer verildi.

Avustralya: Avustralya hükümeti, Lübnan'a seyahat etmeme çağrısını yineleyerek, ticari uçuşların devam ederken Lübnan'ı terk etmelerini tavsiye etti. Beyrut havalimanının kapanabileceği uyarısında bulunuldu.

Norveç: Norveç, vatandaşlarına Lübnan'ı terk etmeleri çağrısını yaptı ve seyahat uyarılarını güncelledi. Olası kötüleşen durumlarda seyahat seçeneklerinin sınırlı olabileceği belirtildi.

Almanya: Almanya, Lübnan'daki güvenlik durumunun değişken olduğunu belirterek vatandaşlarına ülkeyi acilen terk etmelerini tavsiye etti.

İngiltere: İngiltere'nin Ekim 2023’te yaptığı seyahat uyarısını tekrar eden açıklamada, Lübnan'a seyahatlerin risk taşıdığı ve durumun kötüleşmesi halinde yardımın kısıtlı olabileceği ifade edildi.

Belçika: Belçika Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’a seyahatlerin iptal edilmesini ve Belçika vatandaşlarının ülkeyi terk etmelerini tavsiye etti.

Fransa: Fransa, Lübnan, İsrail ve Filistin topraklarına seyahat edilmemesi yönünde uyarıda bulundu ve yeni bir askeri çatışmayı tırmandırmamak için her şeyin yapılması gerektiğini belirtti.

İsveç: İsveç, Lübnan'daki tehlikeli ve öngörülemez durumu gerekçe göstererek vatandaşlarının ülkeyi terk etmelerini tavsiye etti.

Danimarka: Danimarka, Lübnan’a seyahatleri durdurma ve ülkeyi terk etme çağrısında bulundu.

Hollanda: Hollanda, Lübnan’a seyahatlerin ve mevcut olanların acilen terk edilmesinin tavsiye edildiği uyarısını sürdürdü. Uçuşların iptal olduğu bildirildi.

İrlanda: İrlanda, Lübnan'daki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri ve seyahatlerini iptal etmeleri çağrısında bulundu.

Lübnan'da Uçak Seferleri Ertelendi

Lübnan’ın devlet havayolu Middle East Airlines (MEA), Beyrut’a yapılacak bazı uçak seferlerini yarın sabaha kadar ertelediğini duyurdu. Ertelemenin nedeni belirtilmedi, ancak uçuşların 29 Temmuz sabahından itibaren yeniden başlayacağı bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: 'Yabancı hakem getirmek Türk milletine hakarettir'

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: 'Yabancı hakem getirmek Türk milletine hakarettir'