Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İsrail Gazze'nin Kuzeyine Yönelik Yıkıcı Saldırılarını Sürdürüyor

İsrail Gazze'nin Kuzeyine Yönelik Yıkıcı Saldırılarını Sürdürüyor

İsrail, Gazze'nin kuzeyine yönelik bomba yüklü robotlarla saldırılar düzenliyor. Ambulans ve kurtarma ekipleri bölgeye ulaşamıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İsrail Gazze'nin Kuzeyine Yönelik Yıkıcı Saldırılarını Sürdürüyor
KAYNAK: AA

İsrail, 6 Ekim tarihinde "Hamas’ın yeniden toparlanmasını engelleme" bahanesiyle Gazze’nin kuzeyine yönelik yeni bir saldırı dalgası başlattı. Bu saldırılar özellikle Cibaliya Mülteci Kampı, Beyt Lahiya ve Beyt Hanun gibi yoğun sivil nüfusun yaşadığı bölgelere yoğunlaştı. Şu ana kadar saldırılarda can kaybı 42 bin 409’a ulaştı. Saldırılar nedeniyle Cibaliya Mülteci Kampı’nda elektrik ve su hizmetleri tamamen kesildi, gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaçlar karşılanamaz duruma geldi.

Bomba yüklü robotlarla saldırılar düzenliyor

İsrail ordusu, Cibaliya’daki sivil yerleşim yerlerini hedef alırken bomba yüklü robotlar kullanıyor. Bu robotlar, ilk kez mayıs ayında kullanılmıştı ve Gazze’nin kuzeyinde altyapı ile konutları hedef alarak büyük yıkıma neden oluyor. İsrail ordusu, kampın altyapısını ve binalarını sistematik bir şekilde yok etmeye devam ederken, bölgedeki binalar havaya uçuruluyor ya da ateşe veriliyor.

Ambulans ve kurtarma ekipleri bölgeye ulaşamıyor

İsrail’in saldırıları sadece sivil yerleşim alanlarını değil, aynı zamanda kurtarma çalışmalarını da engelliyor. Ambulans ve sivil savunma ekipleri, yaralılara ulaşmaya çalışırken İsrail ordusunun engelleriyle karşılaşıyor. Görgü tanıkları, Cibaliya’nın kuzeyi ile Beyt Lahiya bölgelerine yönelik topçu ateşinin arttığını belirtti. Birçok Filistinli yaralanırken, kurtarma ekipleri hedef alındığı için bölgeye müdahale edemiyor.

İsrail saldırılarını denizden de sürdürüyor

İsrail ordusu, kara ve hava saldırılarının yanı sıra Gazze’nin kuzeyindeki bölgeleri denizden de hedef alıyor. Gazze’nin Nasr Mahallesi’nde bir evin bombalanması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralandı. Ayrıca Zeytun ve Sabra mahalleleri de İsrail topçusunun yoğun ateşi altında kaldı.

İsrail’in Gazze’nin kuzeyini sivilden arındırmak istiyor

İsrail’in Gazze’nin kuzeyini boşaltmayı hedeflediği, başlattığı saldırılar ve göç dalgasıyla ortaya çıkıyor. İsrail’de bazı milletvekilleri ve bakanlar, Başbakan Binyamin Netanyahu’ya Gazze Şeridi'nin kuzeyini "sivilden arındırılmış kapalı askeri bölge" ilan etmesi çağrısında bulundu. Uzmanlar, İsrail’in bölgeyi Filistinlilerden arındırarak askeri bölgeye çevirmeyi amaçladığını belirtiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail ABD Baskısıyla Gazze'ye İnsani Yardım Geçişine İzin Verdi

İsrail ABD Baskısıyla Gazze'ye İnsani Yardım Geçişine İzin Verdi